Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utpekad som psykfall

Annons

I gästkrönikan i tidningen Zorro kritiserar Andreas Vanberg, journalist på TV4 och tidigare elitspelare i AIK och Järfälla, dagens elit-innebandyspelare hårt.

"Enligt mig finns två kategorier av innebandyspelare. "Modiga tuffingar" och "Fega kycklingar". Det pinsamma är att 95 procent tillhör kategori två. De allra flesta verkar överens om att innebandyn blivit hårdare med åren, jag tycker egentligen tvärt om. Det finns fler fega spelare nu än för fem år sedan", skriver Vanberg.

Vanberg kallar dagens spelare för fega och värst kritik får Andreas Johansson och AIK:s Kristoffer Kranberg, som kallas för psykfall.

- Jag ligger lågt när det gäller hans påhopp på mig, men jag tycker precis tvärt om, att spelet blivit hårdare och att spelarna i dag står upp mer än tidigare, säger Andreas.

Varför tror du att Vanberg tycker det han gör om dig?

- Vet inte. Vi är ju båda två från Hudiksvall och har spelat tillsammans, men aldrig dragit jämnt. Vi hejar inte på varandra när vi möts och han kanske är förbannad på mig.

Många anser att innebandyn är en sport för mesar. Är det så?

- Nej, innebandy är ett ganska hårt spel och jag upplever det som om spelarna vill ha det så, på den nivån vi har i dag.

Du är själv en hetlevrad spelare som har dragit på dig 28 utvisningsminuter på elva matcher. Håller domarna ett extra öga på dig?

- Lite är det nog så att domarna har bättre koll på de spelarna som brukar göra en del grejer. Men jag har ju mig själv att skylla.

Vad tycker du om nivån på dagens elitseriedomare?

- Det finns inget domarpar som höjer sig över mängden, som det gjorde när jag började i elitserien för sex år sedan. Då fanns det två-tre domarpar som var riktigt bra.

Vilken är elitseriens tuffaste spelare?

- Daniel Schmidt i Jönköping, han spelar tufft, men alltid med glimten i ögat, säger Andreas Johansson.

Daniel Schmidt är också den spelare som Andreas Vanberg i krönikan plockar fram som den spelare i elitserien som spelar tufft och är modigast.

Därmed är Andreas Vanberg och Andreas Johansson i alla fall överens om en sak.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons