Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utmanar Paris

Annons

- Stämmer bra det. På torsdag ska jag köra syrrans (Katrin Frick, red anm.) och min häst, Barbaras Courage, på Vincennes, berättar Kajsa Frick.

Många svenska travtränare har upptäckt att det går att vinna travlopp i Frankrike under vintermeetinget. Sören Nordin var banbrytaren redan på 50-talet. I modern travtid är det Stig H Johanssons framgångar i Paris som väckt övriga svenska tränares intresse för travet i Frankrike.

Vintertid vimlar det nu av seriösa svenska travtränare på Vincennes. Den senaste att lyckas är Marcus Öhmans Hot Tub som vann ett storlopp i helgen.

- Det här blir ett äventyr, både för mig och hästen, fortsätter Kajsa.

Barbaras Courage har laddat i två veckor i Paris inför torsdagens race. Färden till Paris gick med hjälp av Jim Fricks hästtransport och det är även på morbror Jims hästborg som Barbaras Courage är inhyst.

- Barbaras åt inte i början men har acklimatiserat sig nu. Jim har berättat att hon har varit fin i två träningspass inför loppet.

Sexårsstoet startar med en prissumma på 664 050 kronor. På totalt 57 starter har det blivit elva segrar.

- Torsdagens lopp är öppet för bara sexåriga ston. Barbara står perfekt inne och alldeles under tilläggsgränsen. Loppet är stängt vid startprissumman 145 000 euro, och distansen är 2 850 meter, berättar hon.

Ser bra ut så långt. Men hur ska du agera i sulkyn?

- Jag får studera hur de kör i några lopp innan det är min tur. Jag bangar inte för att ta för mig, betonar Kajsa.

När ni läser det här sitter Kajsa på flyget ned till Paris. Med är även syster Katrin och Frick-systrarna blir sedan kvar i Paris för att bevittna Prix d´Amerique på söndag.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons