Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utan plats i landslaget

Annons

- Nej, efter visst funderande har jag bestämt mig för att satsa för fullt även kommande säsong. Men det känns som nu eller aldrig, säger Charlie.

Inför förra säsongen fick Charlie beskedet att han inte skulle få plats i något av landslagen.

I stället blev det en intensiv jakt på pengar, för att säkerställa en egen satsning. Något som Charlie lyckades med. Resultatmässigt gick säsongen lite upp och ner.

- Jag hade en rejäl svacka mitt under säsongen, men på våren åkte jag riktigt bra, säger Charlie.

Han blev elva i Europacupfinalen och när det sedan var dags för SM haglade medaljerna över honom. Det blev guld i kombinationen, silver i slalom och super-G samt brons i storslalom. Just avslutningen på säsongen trodde många skulle räcka för en plats i landslaget.

- Jag också. För det hade pratats om att det skulle bli ett Europacuplag. Men så blev det inte, i stället presenterades ett utvecklingslag. För oss äldre åkare med cupambitioner fanns inget lag, säger Charlie.

Nu hoppas han att de egna sponsorerna fortsätter stödja honom, så att satsningen kan fortsätta.

- Det låter i alla fall positivt. Största problemet att lösa har varit gällande materialet, men det är löst nu, säger Charlie, och avslöjar att han bytt skidmärke.

Från Atomic till Fischer.

- I alpina sammanhang är Fischer ett betydligt mindre märke, vilket känns bra. Det känns lättare att få rätt sorts kontakt på det viset, säger Charlie.

Han har redan varit i väg och testat det nya materialet på snö.

Betyg: Mycket väl godkänt.

- Det kändes riktigt, riktigt bra. Materialet håller, nu är det upp till mig.

Planeringen för kommande säsong pågår för fullt. Han har varit i kontakt med skidförbundet som gett honom en plats under två träningsläger, utan kostnad, i augusti och oktober.

- Jag fick tjata till mig det, men det känns bra att få lite stöttning från förbundshåll ändå. Nu får jag se till att åka riktigt fort under lägren, och visa att jag är värd en plats i landslaget, slutar Charlie.

Återstår att se om han lyckas med de ambitionerna.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons