Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utan Lennart dör skyttet

/
  • Vilostund. Lennart Strand lägger ned många timmar på skytteföreningen. Här får han i alla fall en liten paus i arbetet med att piffa upp anläggningen inför stortävlingen Triangeln, som avgörs i mitten av juli.  Foto: Jörgen Wåger
  • Service. Det finns alltid något som behöver fixas på skyttebanan vid Sandängarna. Lennart är inte sen att ta fram verktyg för att fixa till det som behöver lagas.  Foto: Jörgen Wåger

Annons

- Nu tar jag ett år i taget. Det är inge idé att säga när man ska sluta, konstaterar Lennart medan han fixar en dörr på skjutbanan vid Sandängarna.

När man bokar in en träff med Strand så vad passar bättre än vid just skjutbanan, hans andra hem.

- Tre kvällar i veckan blir det. Vi skjuter korthåll och 300 meter varsin kväll och en dag i veckan är jag här och reparerar lite. Det finns alltid något att göra.

Inte minst inför gevärstävlingen Triangeln, som avgjordes förra veckan.

- Det är bara SM som är större än vår tävling, säger Lennart stolt.

1980 började han det ideella arbetet inom Mora SKG. Under snart ett decennium har Lennart sagt att han ska sluta. I dag, 27 år efter sitt inträde i klubben, är han föreningens ordförande och allt i allo.

- Jag hade målet att sluta år 2000, men sedan blev det fem år till. För två år sedan kände jag att jag gett allt och var fast besluten att lägga av. Men då såg jag var det "pekade hän". Slutade jag, skulle klubben dö ut.

Lennart älskar skytte alldeles för mycket för att låta det ske. Nu säger han att han har fått en nytändning i sitt ideella arbete.

- Min dotter Linda har nyligen avslutat sina studier i Umeå. Hon hjälper och peppar mig och det är bra att någon yngre vill hjälpa till.

Skyttet är i allra högsta grad en familjeangelägenhet hos Strand. Lennarts hustru Inga-Maj är nämligen klubbens kassör.

Men föreningens starkast drivande kraft är utan tvekan den 63-årige Seljabon.

- Jag tycker så väldigt mycket om skytte och jag gillar att ha med ungdomar att göra, förklarar Lennart varför han år efter år lägger ner oräkneliga arbetstimmar i Mora SKG.

Mer läsning

Annons