Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utan hjälp - igen

Annons

Vid sidan av backen stod Per Balkåsen i stället.

- Men enligt vad jag hört ska förbundet ha några kandidater på gång. Hoppas det löser sig ganska snart, säger Johan.

- Detta är faktiskt den viktigaste delen på hela året. Det är nu det finns tid och möjlighet att arbeta med tekniken.

I fjol fick Johan en stor del av sin säsong förstörd av att sommarförberedelserna inte fungerade. Det handlade om flera tränar-byten innan Kari Yliantilla tog över.

Blir det likadant i år?

- Det hoppas jag verkligen att det inte blir. Någon kanske tycker att backhoppning på sommaren i plastbacke inte är så viktig. Men det är faktiskt nu det finns tid och möjlighet att hoppa mycket, att arbeta med tekniken. På vintern blir det ju mest resor och tävlingar.

Enligt vad tidningen erfar ar-betar Svenska Skidförbundet just nu med tre-fyra olika namn och hoppas ha en lösning klar inom en inte allt för avlägsen framtid.

Det hoppas Johan också.

- Ja, verkligen. Det är definitivt inte bra att förlora tid och viktig träning vid den här tiden av säsongen. Det är inte heller bra att blanda mellan olika instruktörer som jag tvingades göra förra sommaren.

Hur ser ditt program ut just nu?

- Under veckorna kör vi mest fys. Hoppningen försöker vi koncentrera till helgerna. Fys kör jag mest ihop med Besnik Gashi men även Fredrik Balkåsen och Alexander Mitz är med och tränar.

Senast var det alltså pappa Balkåsen, Per, som skötte träningen.

Är du möjligen en tänkbar förbundskapten?

- Nej, det tror jag inte skulle bli speciellt populärt. Men jag hoppas förstås att det löser sig ganska snabbt nu. Förbundet har ju några kandidater. Drar det ut för länge på tiden kommer semestrarna och sedan är vi inne i augusti och sedan...

- För de yngsta grabbarna fungerar det nog hyfsat, men för framför allt Johan är det viktigt att det kommer en tränare snabbt så att inte allt för mycket av den viktigaste tiden går förlorad, säger Per Balkåsen.

Det är för övrigt också spikat att SM i stor backe kommer att avgöras i Falun den 28 januari nästa år och JSM i Falun fyra veckor senare.

Från och med i år blir det även ett SM i plastbacke. Det avgörs i Örnsköldsvik den 1-2 oktober.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons