Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

USM - en mardröm för Dalarna

Annons

- Jag hade sprungit rätt hela vägen, säger Emma Olofsson, VB OL, som sprang den fjärde och sista sträckan för laget. Sedan skulle jag ha en liten sänka, och jag kan bara ha varit någon meter från skärmen, men jag såg den inte.

Den var så gömd, och jag for runt överallt och letade.

Under tiden passerade lagen, ett efter ett. Det är lätt att föreställa sig den panik som Emma kände.

- När jag väl hittade kontrollen fortsatte jag att missa de kontroller som återstod.

Ledningen, som var 2.44 när Emma gav sig ut på slutsträckan, och som fortfarande var 50 sekunder stor en kilometer före mål, förbyttes i en elfte plats, distanserad med över tio minuter.

Dessförinnan hade, i tur och ordning, Lars Johansson (Dalaporten), Eva Svensson (IFK Mora) och Erik Lind (Säterbygden) sprungit riktigt bra och bäddat för ett guldläge.

Den här kvartetten utgjorde Dalarna lag 2, men för förstalaget tog det slut snabbt. Johan Silvemark (Dalaporten) stämplade fel på förstasträckan och laget diskvalificerades.

Den individuella delen i Ungdoms-SM avgjordes i lördags. Där imponerade Dalarnas 15-årstjejer med fyra flickor bland de sju bästa. Ida Johansson, Dalaporten, lyckades bäst med en tredjeplats, 40 sekunder före IFK Moras Eva Svensson på fjärde plats. Hon var i sin tur bara två sekunder före Matilda Andersson, VB OL, vars klubbkompis Sofia Adolfsson sprang in som sjua.

- Jag är helnöjd med min insats här i helgen, kommenterar Eva Svensson, som på sin fjärdeplats var slagen med 5.11 av klassens suverän, Malin Sand från Kumlaklubben Tisaren. Eva var ju också först in till växling efter två sträckor i söndagens kavle.

OLA GUSTAFSSON

Mer läsning

Annons