Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppåt i kuskligan

Annons

Som tur är stundar snart bättre tider för Rättvik. Först midsommarhelgens dubbla tävlingar med midnattstrav och V65. Sedan de populära sommarmåndagarna som alltid drar gott om folk. Bland annat arrangeras det dam-SM den 10 juli.

Fjolårschampion Leif Witasp har inlett året försiktigt på hemmabanan. Den här kvällen var det ändå dags för en dubbelseger och ett skutt uppåt i kuskligan.

Han inledde med fyraårige Mr Kribirg I.L. Tränad av Roger Freij i Dala-Järna stod hästen lite på tur för seger efter flera bra insatser i skymundan på slutet. Leifs andra seger kom med egentränade Kenny Photo Frost i V5-avslutningen. Här fick han dock vänta en stund på resultatet.

Jimmi Ehlers bakom Iamtheking var allt annat än glad efter loppet och lämnade in protest mot Leif som han tyckte kört ojuste i sista sväng.

Måldomarna avslog protesten och Witasp kunde vända upp för segerdefilering. Ett beslut som av översiktsfilmen att döma var korrekt.

Inom V5-spelet var det för övrigt gott om hinder. Den enda favoriten som höll var Sävaflickan. Det oömma stoet hade en på papperet mycket passande uppgift. Hon avancerade nu fram från kön drygt ett varv från mål. På bortre långsidan landade hon utvändigt om ledaren och sluggade sig sedan förbi till seger på upploppet. Ändå var tränare Urban G Eriksson inte helt nöjd.

- Banan passade inte. Hon fick inget fäste, sa han efter Sävaflickans andra årsseger.

Det var nog för övrigt många som hade problem med banan. Galopper ser vi visserligen en hel del av i travet, men den här kvällen var de ovanligt många och ovanligt omotiverade.

SÄVAFLICKAN VAR ENSAM FAVORIT ATT VINNA I RÄTTVIK, MEN TRÄNAREN URBAN G ERIKSSON VAR INTE HELT NÖJD TROTS STOETS ANDRA ÅRSSEGER. PATRIK ANDERSSON

Mer läsning

Annons