Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upp till bevis, Rajala

Annons

Jimmy Rajala gjorde 16 mål i Superettan 2002.

I fjol svarade han för 19 fullträffar i division 2.

I år har det hittills bara blivit tre mål. Det senaste gjorde han mot Häcken den 16 juni.

Varför så få mål i år?

- Det är ganska mycket tillfälligheter. Förra året gjorde jag väldigt många mål på inlägg. Men motståndet i Superettan är tuffare, och i år har inläggsspelet inte fungerat lika bra.

- Jag har haft en del skadeproblem. Dessutom har jag spelat en del på mittfältet. Därifrån är det svårare att göra mål.

Jimmy Rajala slapp vara med om magplasket mot Reading i onsdags, då målfarlige mittfältaren Fredrik Bengtsson ådrog sig en hjärnskakning.

Bengtsson kommer sannolikt inte till spel mot Västerås i morgon. Därmed vilar ansvaret extra tungt på lagkaptenen och spjutspetsen Jimmy Rajala.

Hur ska du råda bot på måltorkan?

- Jag försöker tänka positiva tankar. I fjol såg jag bara nätet och inte målvakten. Då satte jag bollarna när jag fick chansen. Nu har jag tränat extra på avslut för att hitta tillbaka till den känslan.

Är ni tillräckligt bra tränade för Superettan?

- Ja, vi tränar nästan varje dag. Det man kan diskutera är väl hur man tränar. Bernt (Ljung) har filosofin att vi ska träna ofta, men inte så hårt. Att vara ute i Mellsta och springa existerar exempelvis inte längre.

Vad tycker du om det?

- När man tränar så ofta kan man inte ligga på max. Bernts tanke är att bollen ska vara med i alla moment. Men jag tror inte att vi är sämre tränade än andra lag i serien. Snarare är det så att vi har tagit igen mycket i slutet av matcherna, vilket visar att vi orkar.

Brage ligger på tolfte plats i tabellen. Två poäng efter Västerås. Bara seger räknas i morgon.

- Jag tror att vi vinner. Matcherna mot Frölunda och Café Opera var båda ett steg i rätt riktning. Och nu har vi konkurrens i truppen igen efter alla skador.

- Just nu tittar vi bara nedåt i tabellen. Men jag hoppas att vi kan göra en bra höst, precis som vi gjort de senaste åren, säger Jimmy Rajala.

MAGNUS HELANDER

Mer läsning

Annons