Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uno kan rädda Brage

Annons

Hans utseende påminner om Johan Norell, fast med längre hår. Hans spelstil påminner om Lasse Nilssons.

Uno, 22, är spelaren som ska förstärka Brages anfallsspel.

- Det är en väldigt hård konkurrens i Elfsborg där jag blev petad till förmån för Lasse Nilsson.

- Jag har spelat i reservlaget hela säsongen och det har gått bra, berättar Uno som härstammar från det lilla samhället Nossebro.

Tio mål har det blivit den här säsongen och även om träningen i går eftermiddag är alldeles för kort tid för att bedöma en spelare, så visade Uno att han har snabbheten och fotboll i kroppen.

Att han inte platsar i Elfsborg är ingen skam.

Elfsborgs forwardsuppsättning består av Lasse Nilsson, Hasse Berggren, Jonas Lundén, Andreas Drugge och Niklas Gudmundson.

- Han ser bra ut. Vi kom åt honom tack vare att Elfsborg har så många forwards av klass. I vilket annat allsvenskt lag skulle han säkert vara tredje forward, tror Bragetränaren Roger Lundin.

Han är värvad främst för sin snabbhet, men också för tuffheten.

Gårdagens träningspass visade inte så mycket av detta då bara åtta spelare tränade, men Uno Gunterberg har bra driv i steget.

- Det är väl snabbhet jag kan tillföra och förhoppningsvis göra några mål. Jag har gjort tio mål, och det är speciellt på slutet det har gått bra, säger Uno Gunterberg.

Vi antar att du inte är nöjd med att spela i reservlaget och söker ny klubb, stämmer det?

- Ja, det gör det väl. Jag ska vara här i Brage tills Superettan är färdigspelad, sedan får vi se. Om jag ska vara kvar i Elfsborg ska jag ha ett kontrakt i A-laget, annars söker jag mig någon annanstans.

På söndag gör han debut i hemmamatchen mot Öster och om han är spelaren som lyckas fylla luckan efter Lasse Nilsson lär visa sig då.

- Han kan i alla fall tillföra ett bättre djupledsspel, säger Roger Lundin.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons