Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unik tävling bara växer

Annons

Idag arrangerar SMK Hedemora MC 5-kampen för tolfte gången i ordningen. En tävling som bara växer och växer.

- Vi har fått lov att tacka nej till uppåt 70 stycken, säger Tomas Larsson som är tävlingsledare.

Hela Hedemora motorstadion utnyttjas när den speciella MC 5-kampen ska avgöras. Förberedelserna har varit intensiva för Tomas Larsson och hans medhjälpare för att få allt i ordning inför dagens tävlingar.

- Vi är ett tiotal personer som har jobbat och under själva tävlingsdagen krävs det ungefär 30, säger Tomas Larsson som för tolv år sen kom på den här unika idén.

- Ja, det finns inget motstycke och intresset har bara ökat och ökat under åren.

Fem moment ska alltså klaras av innan en segrare koras. Klasserna är flera med både fyrhjulingar, sidovagnar och så kallade Super Motard (crosscyklar med kraftigare hjul), men huvudklassen är eliten som kör med cross/enduro-cyklar.

De inleder dagen med att köra tre varv på rally- och motocrossbanan. Därefter följer i tur och ordning rundbana, dragracing, roadracing och avslutningsvis enduro.

En tuff och variationsrik kombination som har fått ett gott rykte och lockar många deltagare.

- Ja, men i år betsämde jag mig för att inte ta emot några efteranmälningar. Tidigare år har det varit lite struligt, säger Tomas Larsson.

- Telefonen går ändå glödhet hela tiden, men jag är bestämd och några som ringer blir lite sura.

Favoriter till slutsegern hittar vi bland de fyra som tidigare vunnit tävlingen: Benny Bosell, Hedemora, Bosse Högberg och Stefan Karlsson båda Gävle och Peter Lundfeldt från Hallsberg.

JOHAN BENGTS

Mer läsning

Annons