Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomarna försvarade Dalarna

/

Annons

Den dalalöpare som imponerade allra mest var Säterbygdens jättelöfte Oskar Sandberg som i år springer i H 11-klassen och tog sin sjätte raka seger. Oskar vann nämligen samtliga etapper i förra årets upplaga. På den första etappen var Oskar totalt överlägsen och segrade med nästa sex minuter. Inte nog med detta även stora syster Frida vann klassen D 13, tårtkalaset i säterbygdenlägret är naturligtvis ett faktum.

- Det har gått riktigt bra idag och det var kul att vi fick vinna en etapp samma dag. Det har vi aldrig gjort tidigare, berättar det framgångsrika syskonparet Sandberg.

Att Salarnas unga tjejer håller hög klass det bevisades med all önskvärd tydlighet. I klassen D 15 vann Tove Alexandersson, den eviga segermaskinen från Stora Tuna. Det blev också dalasegrar i D 12 genom Maja Eriksson från Domnarvet och i den yngsta flickklassen, D 10 där Korsnästjejen Erica Edman segrade. Erica var naturligtvis strålande glad efter sitt segerlopp.

- Detta är mitt fjärde femdagars men jag har aldrig vunnit tidigare så detta är jättekul, säger falutjejen Erica Edman.

Elitlöparna får ta nya tag på etapp två nu blev två femteplatser de bästa resultaten för Dalarna, dels genom Erik Rost, Malungs OK i H 21 elit och Helene Söderlund, IFK Mora i D 20 elit. Bästa dam i seniorklassen blev Leksands Elin Dahlstedt med en sjunde plats.

I de övriga klasserna hittar vi följande dalasegrare.

Hanna Nilsson-Lindgren, Stora Tuna, D 18
Elin Graneland, Malungs OK, D 20 lång
Johanna Maxén, Stora Tuna, D 21 kort, Yvonne Sjödén
Älvdalen, D 35 kort
Göran Ekebjär, OK Kåre, H 75
Kane Andersson, Mora, D 45 motion
Ester Martinsson, Rörbäcksnäs, D 65 motion
Martin Andersson, Mora, H 20 motion

PETER EDMAN

Mer läsning

Annons