Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomarna får stå åt sidan

Annons

Ludvikasonen Tobias Johansson och värmlänningen Daniel Carlsson, som Henriksson satsade på i år, får alltså stå tillbaka för rutinerade Rådström.

- Teamet behöver en framgång efter ett tungt 2005 och Thomas är specialist på Svenska rallyt. Han är pålitlig och snabb och jag bedömer att han är bäst lämpad av de tre förare jag hade att välja på, kommenterar Göran Henriksson sitt val.

Thomas Rådström, som fyller 40 år i januari, har bland annat kört hem flera SM-titlar till Olsbergs och står högt i kurs hos team-chefen.

Göran Henriksson vill inte svara på om Tobias Johansson och Daniel Carlsson är ute ur bilden eller om de kan bli aktuella för inhopp under året:

- Jag kan inte säga något om det. Jag vill inte ha pressen på mig att ha ett tävlingsprogram klart. Det får komma efterhand.

- Det är inga hard feelings mellan mig och Tobias och vi ringer till varandra ganska ofta. Och vad jag har hört har han ju något trevligt på gång i öknen i januari.

Göran Henriksson syftar på "Dakar challenge" - dokusåpan som Tobias är med i och som ger vinnaren en plats i kommande Dakar-rallyt.

På en sen kvällssändning i sportkanalen Eurosport avslöjas för övrigt i dag vem vinnande förare och kartläsare blir.

Det mesta pekar mot Tobias Johansson och Bosse Holmstrand.

Göran Henriksson har tänkt sig att vara med i fem till åtta rallyn nästa år, en mix av både SM- och VM-deltävlingar.

I Svenska rallyt kommer Thomas Rådström att köra den ena av de två Subaru Impreza S10, som team Olsbergs äger.

Det exemplar som Tobias Johansson skrotade på träning inför det finska VM-rallyt i augusti, är numera återställd och körklar.

- Men jag väljer att bara använda en bil nästa år. Det kostar mycket pengar att ha ett tvåbils-team och det krävs ett tiotal ingenjörer och tekniker per bil, förklarar Henriksson.

Trots att Thomas Rådström numera satsar på rallycross i en Hyundai, även det projektet delvis sponsrat av Olsbergs, anser Henriksson att Vännäs-sonen fortarande är ett världsnamn i Svenska rallyt.

TORBJÖRN SVENSSON

Mer läsning

Annons