Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomar från Dalarna uttagna

Annons

Sex dalaungdomar har uttagits till det talangutvecklingsläger för Norrlandsdistriktet (inklusive Dalarna) som går av stapeln under nästa vecka i Ytterhogdal.

- Vi har fått EU-pengar för att utveckla bygden och i det ingår skapandet av "Tord Grip Football Center" med satsning på att skapa möjligheter för utbildning, både av ungdomar och ledare, cuper och lägerverksamhet.

- Det här talangutvecklingslägret är ett led i det, berättar Tony Gustavsson, inkastspecialisten i Brage för några år sen som många kanske minns.

Tony är chef på konsultbasis för verksamheten, som man så småningom ska utmynna i ett flertal verksamheter under inte minst sommartid.

- Men det finns planer på att få till en inomhushall för fotbollsspel så småningom också, säger Tony.

De lokala förbunden i Norrlandslänen har fått plocka ut sex ungdomar, tre pojkar och tre flickor, i åldersgrupperna födda 85-87, där var och en ska ha visat en positiv utvecklingskurva och visat rätt vilja och dessutom vara värda en uppmuntran som ett sånt här läger innebär.

- Vi har medvetet satsa på ungdomar mellan 16 och 18 år. Det är grupper som ofta hamnar på mellanhand. De lägre åldrarna sköter förbunden själva bra men på nåt vis finns det ett vakuum i den här gruppen.

- Det vill vi förhindra genom att låta lovande ungdomar få utveckla sig individuellt under ett sånt här läger, förklarar Tony.

Med på det här första lägret blir Tord Grip, känd som "Svennis" Eriksson assistent under många år. Tord har sina rötter i Ytterhogdal nämligen.

- Tord är förstås med och förrättar invigningen. Men han ska också under en dag ge råd och fingervisningar kring vad han ser som viktigt för att förkovra sig som fotbollsspelare, berättar Tony.

Från Dalarna har följande ungdomar tagits ut för lägret:

P 85: Andreas Eriksson, Mora.

P 86: Robin Laszlo, Kvarnsveden.

P 87: Erik Zetterström, Våmhus.

F 85: Ida Danielsson, Kvarnsveden.

F 86: Mikaela Blomberg, Forssa.

F 87: Sofie Sandbäck, Kvarnsveden.

Förutom Dalarna har också Norrbotten, Medelpad, Jämtland/Härjedalen och Hälsingland deltagare med på det här första lägret.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons