Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ungdomar är en outnyttjad resurs"

/
  • Tidningen träffade Elin Ivarsson och Niklas Ribjer och pratade om ledarfrågan inom dalaidrotten.

Svårt att hitta ledare till idrottsföreningen? Elin Ivarsson och Niklas Ribjer tycker att föreningarna ska våga ge ungdomarna chansen.
– Ofta vågar föreningarna inte fråga någon som är helt ny, säger Elin Ivarsson.

Annons

I samband med en ledarcamp för unga fotbollsledare på Lugnet i Falun träffade tidningen Elin Ivarsson, utvecklingskonsulent på Dalarnas Idrottsförbund samt SISU Idrottsutbildarna, och Niklas Ribjer, utbildningsansvarig på Dalarnas Fotbollsförbund, för att prata om hur de ser på ledarfrågan inom idrotten i Dalarna.

– Vi möter ofta föreningar som tycker att det är svårt att hitta ledare. Men ofta handlar det om att föreningarna inte har varit tillräckligt tydliga med vad det skulle innebära för personen att vara ledare. Oftast hittas ledarna bland föräldrarna, de ställer gärna upp, säger Niklas Ribjer.

En lösning på problemet är att försöka se till att många gör lite, i stället för att få ska göra väldigt mycket. Elin och Niklas tror att många avskräcks att bli ledare för att de tror att det kommer att ta för mycket tid och kräva att de tar väldigt mycket ansvar.

– Idrottens stora utmaning är att möta samhället. Är det så att folk inte hinner med att ha stora uppdrag så får man försöka att dela upp det i stället. Det är mycket bättre att dela upp arbetsuppgifterna på flera personer än att en enda person ska göra precis allt, säger Elin Ivarsson och utvecklar:

– Jag tror att vi gärna vill få en direkt fråga om vi vill engagera oss i en förening. Det är inte många som själva tar det initiativet och säger "jag vill gärna vara med och hjälpa till". Det blir skillnad om man får en direkt fråga. Dessutom vill ju folk jobba med det som de är bäst på, säger Elin Ivarsson.

Elin och Niklas tycker även att föreningarna ska våga "tänka utanför boxen" och gå lite oväntade vägar i rekryteringen.

– Det är dumt att stirra sig blind på de allra närmaste. Ofta vågar föreningarna inte fråga någon som är helt ny. Det är även viktigt att ge de nya ledarna en bra grundutbildning i vad ledarrollen innebär, tycker Elin Ivarsson.

De vill även uppmana föreningarna att våga satsa på ungdomarna och ge dem chansen att bli ledare.

– Att vara ledare är en bra skola och det är många som värdesätter att få se det i ens CV. Ungdomar är en outnyttjad resurs i den här frågan. Men ungdomarna behöver inte vara ledare helt själva, det är bra om de får börja med att ha en handledare eller mentor som bollplank och mjukstarta sin karriär genom att skolas in som exempelvis hjälptränare, säger Elin Ivarsson.

Mer läsning

Annons