Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga golfare mot final

Annons

1 När Mora Golfklubb på torsdagen genomförde Dalarnas Tidningars ungdomsgolf skulle det rätteligen ha kallats pojkgolf. Inga flickor ställde nämligen upp.

- Det är ett stort problem att få hit flickorna. De borde ha förebilder och golf är en fin social sport men vi tror att det kan bero på att det inte är en lagsport. Flickorna har svårare att "ta för sig" i de individuella sporterna, suckar luttrade arrangörer i Mora Golfklubb.

Nu blev det en bra tävling i alla fall, gynnad av ett strålande väder och en lätt vind. De två yngre klasserna spelade poängbogey med handicap och den som är golfkunnig vet vad det betyder. Äldsta klassen spelade slaggolf vilket lär innebära att man spelar maximalt fem slag på varje hål. Då går det betydligt fortare att genomföra en runda.

6 augusti är det dags igen. Då ska de två bästa i de olika deltävlingarnas olika klasser mötas i final på Sollerö golfbana.

Det betyder att Emil Redlig-Nyström och Christian Sohlberg i klassen pojkar upp till 12 år återfinns i finalfältet, i klassen 13-14 år Robert Smångs och Matti Blohm och i klassen 15-15 år Erik Nordenberg och Rasmus Karlander. Där har ni torsdagens segrare.

ERIK HJELTE

Mer läsning

Annons