Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga framgångar i SM-simning

/
  • En världsartist. Värmländske Anders Olsson, förlamad i underkroppen, blev trots handikappet tredje bästa herrsenior i Vanån.  Foto: Bjarne Solum
  • Favoritseger. Eva Berglund, OS-kandidat bland annat, visade vem som sitter på drottningtronen just nu inom svensk långdistanssimning.
  • Syskontrippel. Mike Thorén, 16, och lillasyster Annie, 14, lade beslag på 75 procent av de guldmedaljer som stod till buds under fredagens SM på 5000 m i öppet vatten i Vansbro.

Annons

Eller vad sägs:

+ Mike i topp på herrsidan, både vad gäller senior- och juniorklassen.

+ Lillasyster Annie etta i damjuniorklassen, dessutom trea bland seniorerna.

- Bara jag blev utan, småler storebror Robin, som simmade in som fjärde man bland juniorerna och fick finna sig att hamna rejält i skymundan den här gången.

Det var alltså, sett till åldern på de snabbaste, i mångt och mycket juniorernas eftermiddag det här i Vanån.

Mike, lika duktig i triathlon som inom simningen, är bara 16 år, Annie två år yngre.

Enda kilen i den ungdomliga uppvisningen slog, inte oväntat, OS-aktuella Eva Berglund, inte lastbart åldersstigen hon heller med sina 23 år på nacken.

Det var tonåringarnas dag det här, inte minst Mikes.

16-åringen drog ifrån fältet redan från start och ökade sen på marginalen till de övriga, närmast ytterligare två juniorer i form av Johan Sandberg och Adam Olsson, hela vägen in.

- Jag stumnade lite i benen på slutet, annars gick det bra hela vägen tycker jag, säger Motalaynglingen.

Vars taktik var att utnyttja minsta motströmmen (intill strandbryggan) på hemväg, mesta strömningarna när det så att säga rann med på rundbanan som simmades tre varv.

- De andra höll sig längre mot mitten i älven, jag tror jag valde ett bättre spår, säger Mike.

Som står i valet eller kvalet inför framtiden.

- Både triathlon och simning känns bra just nu.

- Vi får se vad det blir, jag tänker i alla fall fortsätta som nu ett tag, det ena utesluter ju inte det andra, säger 16-åringen, "uppfödd" som triathlet i spåren av pappa Mikael, som ju dominerade sporten här i landet när det begav sig.

Mer läsning

Annons