Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga dalaåkare kom i fokus

Annons

I systrarna Lina och Kajsa Snihs från IK Jarl i Rättvik finns två tjejer med resurser.

Både sommar- och vintertid.

- Vi åker skidor båda två och det går väldigt bra att kombinera med cyklingen, säger Kajsa, yngst i duon.

Jarl-tjejen vann samtliga fyra etapper i Mellsta, en fin merit att lägga till segern i Faluloppet för ett par veckor sedan. Då handlade det om landsvägskörning, ett gebit som går bra för dem.

- Men jag satsar nog i första hand på MTB, säger Kajsa, som plockat åt sig tre segrar och lite till i USM-sammanhang redan.

Så långt har inte storasyster Lina kommit.

Inte än i alla fall.

- Nej, jag har både silver- och bronsmedaljer från USM men inget guld.

- Så det finns en del att sikta på, ler hon sen totalvinsten i F 15-16 klassen var säkrad via segrar på de två sista etapperna.

Både Kajsa och Lina ser förstås fram mot kommande SM-tävlingar med vissa förhoppningar.

- Helt klart, det vore kul med nåt annat än silver och brons också, säger Lina och ler.

Seger på flicksidan blev det också för elvaåriga Byns Stina Larsson, som liksom systrarna Snihs haft stora framgångar inom skidsporten.

Stina kunde för övrigt glädja sig åt ytterligare en familjemedlem på prispallen, brorsan Mattias körde nämligen till sig en fin andraplats i den stenårda P13-14.

På herrsidan kan noteras en stenhård fight in på mållinjen mellan kompisarna Matthias Wengelin, Natén i Säter, och Mattias Nilsson, Falu CK, i P15-16-klassen. Tre sekunder skiljde mellan dem inför det avslutande tempoloppet, där det för övrigt bjöds på stor dramatik redan i starten.

När Wengelin skulle ge sig av halvminuten bakom Nilsson, så tog han i så det knakade både bokstavligt och bildligt med ett trasigt vevparti som följd.

Tvärstopp förstås, men eftersom malören skett inom 30 meter från startfållan fick Säter-Matthias starta om.

- Så det var bara att plocka fram reservcykeln, tur att jag hade den med mig, konstaterar Wengelin, sedan det stod klart att ett år yngre ("Plus två dagar", skjuter Nilsson in) Falu-Mattias besegrats med futtiga åtta sekunder.

Dalasegrar i övrigt: Yngve Lindblom (veteraner 50), Patrik Broberg (veteraner 40) och Anders Haritz (herrseniorer), samtliga i Borlänge CK:s färger

Populärt inför den talrika hemmapubliken, totalt torde Mellstaområdet ha befolkats av minst tusentalet cykelentusiaster under helgen.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons