Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga dalaåkare i Midroc-gänget

Annons

En språngbräda ut i världen för att slåss om tiondelar och hundradelar.

- Jag siktar på att komma på pallen, säger Maja oblygt. Det ska bli skönt att stå på startlinjen och tävla för Sverige.

Det handlar om två ytterst lovande Leksandsåkare som redan som sexåringar tog barnliften upp i Granbergsbacken. I dag, knappt tio år senare står de inför det största hittills i skidlivet, Team Midroc. De får chansen att tillsammans med 22 andra 14-15-åringar ur Sverigeeliten ta steget ut i Europa och tampas med de allra bästa.

- Jag åker till Italien för att prestera mitt allra bästa, säger Nathalie.

- Man vet ju inte hur pass hårt motståndet blir.

Det är två tjejer som tror på sig själva samtidigt som de har en ödmjuk framtoning. Nathalie passar omgående på att tacka sin tränare Ulrika Hedlund för framgångarna.

Nathalie Eklunds största ögonblick hittills i den alpina karriären var för ett par somrar sedan då hon följde med herrlandslaget till Österrike för träning. För Maja Bergquist var det tiondeplatsen bland 100 startande i fjolårets USM och detta trots att hon var ett år yngre än de flesta.

Nu är det 2007 som gäller för Nathalie och Maja. I Slovenien respektive Italien ska de visa att det inte är något fel på återväxten inom svensk slalom.

Fotnot: Övriga dalaåkare i Team Midrocs 24-mannatrupp är Grängesbergs Simon Larsson (Slovenien) och Borlänges Stina Grahn (Kroatien).

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons