Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Underhållandenär IBF vann

/
  • Mattias Kokkonen ger Daniel Dalbjer en kram som tack för passningen fram till 6–2 mot Lesjöfors/Filipstad. Till höger syns tremålsskytten Mattias Ager.

IBF Hedemora hittade snabbt tillbaka till det vinnande spåret efter förlusten mot Bollnäs/Hertsjö.
I hemmamatchen mot Lesjöfors/Filipstad spelade laget ut och vann med komfortabla 9–5.
– Riktigt skönt. Förut har vi bara vunnit med uddamålet. Nu lossnade det rejält, säger lagkapten Mattias Kokkonen som för egen del fick göra säsongens första mål.

Annons

Han ingår i IBF Hedemoras första powerplayuppställning, där fyra av fem spelare har erfarenhet från högsta serien. Lesjöfors/Filipstad drabbades av två utvisningar och IBF förvaltade båda på rätt sätt. Mattias Kokkonen satte först 6–2, framspelad av radarpartnern från tiden i Högdalen för tio år sedan, Daniel Dalbjer, som Hedemora nu hyr av IBF Falun.

– Skönt. Vi gjorde några sådana där mål i Högdalen, minns Mattias som i en position snett framför mål fick passningen av Dalbjer, placerad bakom mål.

Några minuter senare utökade Rickard Hedlund till 7–2 och även om gästerna sprattlade till och vann den sista perioden, så var det aldrig någon fara för hemmasegern.

– Vi vet att vi kan slå alla lag i serien. Om alla är med, så är vi riktigt bra, säger Kokkonen.

IBF spelade både effektivt och underhållande. Flera mål var högklassiga och föregicks av snabba passningar och fantasifulla kombinationer.

– En helt annan energi i dag än senast i Bollnäs, konstaterar tränaren Jarmo Holmstedt nöjt.

Noterbart är även att IBF saknade ordinarie trion Pierre Ahlbom, Alexander Harald och Andreas Danielsson.

Serien är jämn och åttondeplacerade Hedemora har två poäng, såväl upp till femteplats som till tian Storvreta, närmast jagande lag under nedflyttningsstrecket.

Mer läsning

Annons