Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulrika från Borlänge vann JSM på cykel

Annons

- Det känns härligt, jublande Ulrika, när segern var klar. Tidigare har jag fått nöja mig med tre silver och tre brons vid USM. Det här var min första titel.

Ja, inte ens Svealandsmästerskapet i Ärla vann hon för tre veckor sedan.

- Då fick jag stryk med 55 sekunder av Carolina Asplund och började bli litet orolig inför SM, men eftersom jag vunnit alla tempolopp tidigare under säsongen så lät jag mig inte stressas utan tänkte positivt.

Den inställningen var guld värd när Ulrika nu hade lottats med startnummer ett.

- Jag fick baktider på Monica Holler, Laxå, som startade i mitten på fältet men några tider fick jag aldrig på Carolina Asplund, som startade näst sist. Det var bara att ge järnet.

Pojkvännen, Björn Sjöberg, elitcyklist från Motala, var inte sen att ge den nykorade mästarinnan en riktigt "Nalle"-kram.

Erica Östlund, den andra Borlängetjejen i klassen, blev tolva, distanserad med 4.06 av sin klubbkompis.

Vid fjolårets SM-vecka i Kopparberg blev Åsa Hagberg fyra i damernas tempo-SM men nu fick den 31-åriga proffstjejen från Borlänge nöja sig med en åttonde plats, slagen med 3.10 av Jenny Algelid-Bengtsson, Åstorp, mästarinnan som nu tog sin sjunde SM-titel i den här grenen.

Några topplaceringar blev det inte för dalaåkarna i herrjuniorers tempolopp över 20 kilometer där Thomas "Gotland" Lövkvist, Ulricehamn, försvarade sin fjolårstitel. Borlängekillen Christian Björkman låg fyra vid vändpunkten efter 10 kilometer men orken tog slut i motvinden på hemvägen och han tappade 21 placeringar.

THURE PETERSSON

Mer läsning

Annons