Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulrica överlägsen

Annons

Innan Tjejvasan skrev tidningen att den 27-åriga Torsbytjejen var favorit till att ta hem en dubbel. Själv höll hon en lite låg profil och sa sig vara nöjd om hon kom på pallplats i någon av tävlingarna.

- Jag har stor respekt för framför allt Sofia Lind och ska man lyckas i Vasaloppet, så krävs det att man har väldigt bra skidor, förklarade Ulrica sin försiktighet.

Bra skidor hade hon och snabbt gick det. Men inte lika fort som för två år sedan, då SK Bore-åkaren vann för första gången.

- Jag kände mig piggare den gången, konstaterade Ulrica.

Men hennes tid i går var ändå fjärde bästa damtiden någonsin. Ulricas segertid stannade på imponerande 4.32.57 och hon var hela tio minuter snabbare än tvåan Sofia Lind, Åsarna.

- Jag såg Ulrica i den första backen, men sedan försvann hon. Jag fick verkligen slita i dag och har väl inte haft den bästa uppladdningen inför Vasaloppet, sa Sofia.

Tjejvasan missade hon på grund av sjukdom och det var först i tisdags som Åsarnaåkaren kände sig frisk.

- Jag hade satsat hårt på att lyckas i Vasaloppet. Men jag har varit dålig i tio dagar och det håller inte att vara sjuk så nära inpå loppet.

Den tidigare damvinnaren av Vasaloppet var sugen på ännu en seger, men fick denna gång nöja sig med att bli tvåa.

- Visst hade jag velat att det skulle gå bättre, men det flöt ändå på rätt hyfsat. Jag får vara nöjd med det här med tanke på förutsättningarna, sa Sofia Lind och försökte dölja sin besvikelse.

Desto mer uppåt i mungiporna var det på Värmlandstjejen Ulrica, som efter att hon missat att komma med i VM-truppen, haft Tjejvasan och Vasaloppet som sina stora mål.

- Det här betyder otroligt mycket för mig. Jag var enormt nöjd då jag vann Tjejvasan och så fick jag även vinna Vasaloppet.

- Bägge loppen är lika roliga att vinna och en sådan här fin vecka som jag nu haft, skulle man ha jämt, sa Ulrica Persson och log.

Tilläggas kan att det blev ryskt på tredje plats genom Svetlana Frizen.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons