Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulrica besviken på förbundet

Annons

- Jag tycker att de resultat jag gjort hittills i Sverigecupen ska räcka för att bli uttagen, säger Ulrica.

I de två distanstävlingar som körts i Sverigecupen, 10 kilometer klassiskt i Gällivare för drygt två veckor sedan och 10 kilometer fri teknik i Östersund i helgen, har Ulrica Persson, som bor i Torsby men tävlar för Vansbro, varit tredje bästa svenska.

Trots det finns hon inte med bland de fem damåkare som tagits ut för att representera Sverige i Skandinaviska Cupen i finska Vuokatti.

Har du fått någon förklaring till varför du inte är uttagen?

- Robin Johansson som ringde mig sa att jag varit för långt efter på distansloppen och att de ville ha med åkare som kan prestera både i sprint och distansloppen.

- Nu satsar jag inte på sprint utan ser de tävlingarna mest som träning och om jag nu varit för långt efter i distansloppen, så finns det andra som är uttagna som varit längre efter.

Är du besviken?

- Ja, men jag vill betona att jag absolut inte är förbannad eller hyser något agg mot några av de andra åkarna som blivit uttagna.

Hur påverkar det här din satsning under resten av säsongen?

- Även om det är väldigt tråkigt så kan jag inte fortsätta att älta det här. Nu är det bara att fortsätta att satsa på tävlingarna i Sverigecupen och SM-tävlingarna som avgörs i mars.

När kör du din nästa tävling?

- Jag kör en distriktstävling i Ekshärad till helgen, berättar Ulrica.

Fotnot: Anna-Karin Strömstedt, Vansbro, och Rikard Andreasson, Mora, är de två dalaåkarna som tävlar i Skandinaviska Cupen.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons