Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulf tror på en bra placering

Annons

- Hon har varit jämn hela säsongen och kan hon göra om det hon gjort tidigare i år, och kanske öka lite till, kan det bli en riktigt trevlig placering, säger Karlsson

- Men att prata medaljer som en del gör, jag förstår inte det resonemanget. Alla i europaeliten är samlade och då blir det bra resultat. Jag tror hon kan bli bland de 6-7 bästa. Men det är klart att skulle hon få till ett drömhopp, upp emot 4.50, så är ju inte de bästa långt borta.

Med andra ord. Slår Kirsten svenskt rekord igen, kan det räcka långt även i EM. Och slå svenskt rekord, det är något Belin blivit närmast expert på. Tretton gånger har det hänt, bara i år (sex inomhus och sju utomhus).

Har Kirsten svenskt rekord i att slå svenskt rekord flest antal gånger på en och samma säsong inom friidrotten?

- Mycket talar väl för att det är så. Då får vi räkna i modern tid eftersom vi inte hade inomhusrekord förr i tiden. Alla resultat som är bättre, eller lika med det tidigare bästa, räknas som svenskt rekord, säger Svenska Friidrottsförbundets levande databas, Lennart Juhlin.

För Kirstens del handlar det om tio nya rekordhöjder och tre tangeringar av tidigare bästanoteringar.

- Och hon har inte snålat direkt, har inte höjt rekordet med bara en centimeter någon av gångerna. I Göteborg rök det en decimeter på en gång och tolv centimeter i samma tävling, berättar Julin.

- En del av förklaringen till alla rekorden kan naturligtvis vara att grenen är färsk, men en annan är ju att Kirsten verkligen lärt sig hoppa stavhopp och att hon har de fysiska kvalitéer som behövs.

MATS ARONSSON

Mer läsning

Annons