Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulf Arvidsson fortsatte sin framfart i VM

Annons

Ulf Arvidsson, Runns SS, fortsatte igår sin framfart vid VM för 2,4-metersbåtar, så kallade mini-tolvor. Efter tre seglade dagar ligger han tvåa efter suveränen Stellan Berlin, som dock visade sig mänsklig under fredagen.

- Jag slog honom i båda loppen i dag, säger en nöjd Ulf Arvidsson efter en hård dag.

Efter att ha seglat de två första dagarna ute på öppet havsvatten, valde arrangörerna att lägga fredagens regattor inomskärs på grund av det hårda vädret. Arvidsson tycker att tävlingarna så långt har varit intressanta.

- Första dagen var det lugnt, andra dagen måttlig blåst och tredje dagen hård vind. Den som är mest allround och behärskar alla väder tar hem det här, säger han.

Totalt har det varit sju deltävlingar hittills. Arvidsson har som bäst en andraplats, men har varit jämnheten själv. I dagens finaler blir det två eller tre olika seglingar beroende på väderförhållandena. Om Arvidsson ska ha en chans på segern måste han slå Berlin med några placeringar i alla återstående lopp.

- Den här tävlingen har jag laddat för hela året. För min del är det bara medalj som gäller, säger han självsäkert.

Arvidsson, som vunnit SM flera gånger, har till och med titeln finsk mästare på sin meritlista. Vid senaste VM för mini-tolvor slutade han fyra.

NILS HOLMQVIST

Mer läsning

Annons