Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uddlöst Ornäs föll

/
  • Tungt. Hannah Arnberg och hennes lagkamrater i Ornäs hade det tungt i bortamatchen mot Gamla Upsala. Laget förlorade med 0–2 och halkade ner på nedflyttningsplats.

Annons

Det unga Ornäslaget har svårt att göra två bra matcher i rad.

I onsdags, hemma mot Gideonsberg, spelade laget stundtals riktigt bra fotboll och vann med 4-0, men det spelet var som bortblåst i lördagens bortamatch mot Gamla Upsala.

- Det blev mycket ställningskrig och över huvud taget så var det ingen bra match, säger Arnberg.

Gamla Upsala tog ledningen i mitten av den första halvleken på en straff, som kom efter att en hemmaspelare ramlat i en tilltrasslad situation i straffområdet.

Ornäs var märkbart uddlöst och redan i halvtid gjorde tränarparet Göran Arnberg/Bosse Ericsson ett byte när de plockade ut Emma Hult och satte in Louise Westerberg.

- I andra halvlek tryckte vi på ganska rejält emellanåt, men tyvärr var vi alldeles för tafatta innanför straffområdet. Bästa chansen hade Louise Westerberg.

Gamla Upsala kunde utöka ledningen till 2-0 i den 72:e minuten och det målet blev matchavgörande.

Två Ornäsbyten strax därefter och en del omflyttningar i laget, bland annat gick Marie Arnberg-Persson upp på topp, hjälpte inte gästerna i jakten på ett reduceringsmål.

Ornäs har visat att laget är kapabelt att besegra alla lag i serien, vilket segern i bortamatchen mot serieledaren Umeå Södra är ett bevis för.

När halva serien är spelad ligger dock laget på nedflyttningsplats i den jämna tabellen.

- Vi visste redan innan säsongen började att spelet skulle gå upp och ner med det här unga laget. Men det finns mycket kunskap i laget och nu är det bara att ladda om inför hösten och att ta en match i taget, säger Göran Arnberg.

Ingen i Ornäs förtjänar något plus i kanten i matchen mot Gamla Upsala.

Fakta: GAMLA UPSALA-ORNÄS

Fakta: 2-0 (1-0)

Målen: 1-0 (26) Caroline Högberg (straff), 2-0 (72) Frida Högberg.

Varningar, Ornäs: Julia Bhy.

Domare: Måns Carlsson, Uppsala.

Publik: 92.

Ornäs på Gamlis IP: Angelica Bengtsson - Emma Andersson, Malin Ericsson, Marie Salander, Petra Jonsson - Emma Hult (46), Marie Arnberg-Persson, Hannah Arnberg, Julia Bhy - Karin Lissel (76), Jessica Perrault (76).

Ersättare: Caroline Larsson, Angelica Lundin (76), Louise Westerberg (46), Emma Enström, Linda Csagola (76).

Mer läsning

Annons