Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uddamålsförlust igen

Annons

Mora inledde på bästa sätt i bortamatchen mot Brynäs. Laget visade ett bättre vilja och efter 12 minuter nådde en boll Jesper Hävermark, som i sin tur hittade forwarden Olle Sandström i Gävlelagets straffområde. Olle gjorde inga misstag och kunde göra 1-0 till Mora.

Tyvärr skadade sig Olle vid målet och tvingades utgå strax efter.

- En ömmande höft tvingade Olle att lämna planen, berättar Morgan.

Efter Moras ledningsmål blev det mer kamp mellan lagen, än något ordnat spel. Och i slutet av halvleken fick Brynäs ett psykologiskt mål inför fortsättningen.

Vid en tilltrasslad situation framför Moramålet lyckade Andreas Dahlén peta bollen i mål bakom Andreas Eriksson i Moramålet.

I början av andra halvlek drabbades Mora av två tunga baklängesmål som verkligen drog ner rullgardinen för dalalaget. Brynäsaren Carlos Santis fick i 47:e minuten en kanonträff på ett 30 meters skott, som letade sig in i kryssen. Och nio minuter senare gjorde Gävlelaget 3-1 efter ytterligare ett skott som styrdes i mål av en Moraförsvarare. Martin Palm var Gävlelagets målskytt.

Mora spelade upp sig efter baklängesmålen och laget blev mer aggressivare på banan. Tomas Nord var en av Moraspelarna som visade stark vilja och kunde reducera till 3-2 efter 58 minuter. Tomas stressade en Brynäsback, vilket medförde att Tomas blev fri framför Gävlemålet och enkelt kunde rulla bollen i mål.

Mora pressade frenetiskt under minuterna fram till slutsignalen, men deras oförmåga att få bollen i mål lyste igenom och laget fick tyvärr se sig besegrade.

- Brynäs är ett bra lag, och Andreas i målet gjorde en kanonräddning i slutet av matchen. Viljemässigt var vi bättre än mot Dala-Järna senast, menar Morgan Kullberg, som blickar framåt mot nästa match.

Vid helgens omgång gick resultat i Moras favör, när det gäller de lag som kämpar för att hålla sig kvar i fotbollstrean. På onsdag tar IFK Mora emot topplaget Falun, och Mora hoppas på revansch för vårens snöpliga förlust.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons