Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tzyganov var mycket nöjd med sina spelare

Annons

- Jag är nöjd. Mycket nöjd, kostaterade BS-tränaren Alexander Tzyganov efter Falu BS segermatch mot Hammarby. Att slå Hammarby är stort. Och att dessutom göra det välförtjänt, för vi var det bättre laget idag.

Något som faktiskt Hammarbytränaren Stefan Karlsson skrev under på.

- Falu BS var det hetare laget i dag. De kämpade och ville vinna. Vi körde soloraider. Men jag tycker faktiskt vi borde kunna besegra Falu BS även om vi inte spelar på topp. Så jag är avgjort inte nöjd med mitt lags spel.

Alexander Tzyganov var för övrigt ovanligt vältalig på den här presskonferensen. Kanske är det lättare att tala om varför man vinner än varför man förlorar.

- Det finns fyra lag i Sverige som är bättre än alla andra i dag, säger han. Hammarby, Sandviken, Västerås och Edsbyn. Jag vill få upp Falu BS på samma nivå. Och det är det jag jobbar för. Men ska vi nå dit måste alla i laget jobba för det. Tyvärr brukar det finnas de i laget som tror att man kan ge 70 procent på träning och 100 procent i match. Men ger man inte 100 procent på träning, klarar man heller inte att ge allt man har på match. Det gjorde killarna i dag. Kunde vrida ur de sista dropparna av krafter på slutet och vek inte ner sig. Då kan vi spela bra även utan Sergei Obuhov.

Kanske var lördagens laddning medicinen killarna behövde.

- Då var vi på hockey, säger Alexander. Södertälje-Brynäs var en bra match, där alla tog ut sig helt. Kanske var det hockeyspelarnas starka insats, som smittade av sig på våra killar.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons