Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tyska ilska och glädje efter finalen

Annons

Bild går hårdast fram i sin bedömning av incidenten då Johan Pettersson medvetet kastade sig fram mot den tyske spelare (Florian Kehrmann) som skulle göra avkastet efter Sveriges kvitteringsmål 26–26. Pettersson ville få till stånd en avblåsning innan tysken hann slänga bollen mot det öppna svenska målet.
Sverige hade tagit ut målvakten i slutsekunderna då man var i anfall och i jakt på en kvittering.
Enligt Bild dömde den ene av de två makedoniska domarbröderna Dragan och Marjan Natjevski för ett tyskt mål medan den andre blåste av för Petterssons förseelse. ’’Komiskt’’ skrev Bild ironiskt.
Tidningen pratade med besvikna spelare direkt efter matchen, som tyckte att de blivit bestulna på segern:
’’Bedrägeri’’ tyckte Daniel Stephan, ’’domarna var ett skämt’’ menade Christian Ramota.
Kieler Nachrichten skriver i sin rubrik att Stefan Lövgren, som spelar i Kiel, satte de flesta skotten. De skriver också om förbundskaptenen Heiner Brands besvikelse:
’’Vi var så väldigt nära en seger och när man förlorar på ett sånt sätt, så känns det bittert. Målet skulle ha godkänts. Men det är historia nu. Vi var i alla fall så bra att vi kunde ha vunnit’’ sade Brand.
Andra tidningar nämner inte slutsekundsdramat med en enda rad. Die Welt skriver i stället om glädjen i laget efter att ha uppnått den bästa mästerskapsplaceringen sedan OS-silvret i Los Angeles 1984.
Den svenska publiken fick i alla fall godkänt. Bild lyckades hitta Stefan Kretzschmars flickvän, simstjärnan Franziska van Almsick, på läktaren.
’’En överväldigande atmosfär’’ tyckte van Almsick att det var i Globen under EM-finalen.(TT)

Mer läsning

Annons