Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tynell lämnar Falun-Borlänge SK

Annons

Ett klubbyte för Daniels del har varit på gång ett tag och nu har han alltså bestämt sig.

- Jag har haft de här tankarna en tid och jag och klubben skiljs som bästa vänner, det ligger ingen som helst schism bakom mitt beslut, betonar Daniel.

Bakgrunden till Daniels beslut ligger i att han vill göra en egen storsatsning på kommande säsongs långlopp, där givetvis Vasaloppet är det stora målet.

- Även tidigare har jag åkt diverse långlopp och till stor del har jag fått bekostat detta själv genom att hitta egna sponsorer.

- Men sponsorerna har haft ett önskemål att synas på min tävlingsdress, vilket inte varit möjligt, då klubbsponsorerna tagit den platsen. Gör jag min egen satsning, kan jag erbjuda plats på min tävlingsdress. Det är skälet till att jag valt att gå den här vägen, säger Daniel.

Kan inte Falun-Borlänge låta dig ha egna sponsorer på tävlingsdräkten?

- Jag vill inte ställa sådana krav, då det kostar massor av pengar att driva en elitklubb med flera landslagsåkare. Det är mer renhårigt av mig att göra så här, och klubbledningen har visat bra förståelse för mina tankar.

Men någon klubb måste du väl ändå åka för?

- Ja, någon som är ansluten till Svenska Skidförbundet. Jag har börjat titta på olika alternativ, men några kontakter är inte tagna, slutar Daniel.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons