Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tynell klar för Grycksbo

Annons

I början av maj kunde tidningen berätta att Daniel Tynell valt att lämna Falun-Borlänge Skidklubb, en förening han tävlat för i nio år.

Någon ny klubb var inte klar då, men i går offentliggjordes att den 29-årige Vasaloppssegraren från 2002 återvänder till Grycksbo IF OK.

Tilläggsnamnet OK står förstås även i det här fallet för orienteringsklubb, eftersom Grycksbo IF inte har någon renodlad skidsektion.

- Vi har en vilande skidkommitté som ingår i orienteringssektionen. I dagsläget har vi 25 skidmedlemmar, säger Mary Brorsdotter, ordförande i Grycksbo IF OK.

Inom föreningen är man förstås glada över att ha kunnat knyta till sig affischnamnet och Grycksbopojken Daniel Tynell.

- Inom styrelsen har vi enhälligt sagt ja till Daniel och att få hit honom ser jag som en investering på sikt för klubben. Förhoppningsvis kan det hjälpa oss att få ungdomarna att börja åka skidor igen, säger Mary Brorsdotter.

Även Daniel hoppas att skidsporten får ett uppsving i byn.

- Det vore verkligen roligt att få igång skidverksamheten, när jag själv var liten var vi många som höll på med skidor, säger han.

Ett antal elitklubbar fanns med i dragkampen om Daniel, men att han valde Grycksbo var för honom själv ett tämligen givet val.

- Det skulle känts fel att gå från Falun-Borlänge till en elitklubb. Jag ville redan på ett tidigt stadium till Grycksbo, men det gällde ju att de var beredda att ta emot mig också, förklarar Daniel.

Och han ser med glädje tillbaka på åren i Falun-Borlänge SK.

- Det har fungerat jättebra och jag har bra kompisar i klubben. Men den storsatsning på långloppsvärldscupen som jag ska göra kostar mycket pengar och sponsorerna vill förstås synas på klubbdressen och i Falun-Borlänge är dressen upptagen av klubbens sponsorer, förklarar han.

I Grycksbo kan Daniel Tynells sponsorer exponeras på klubbdressen och det behövs, för satsningen på långloppscupen kostar.

- Jag räknar med att köra fem-sex långlopp och det kostar mellan 100 000 och 150 000 kronor, säger Daniel.

Säsongens viktigaste lopp blir Vasaloppet, ett lopp Daniel Tynell förstås gärna vinner igen.

För tre år sedan gjorde han det i Falun-Borlänges färger.

Nästa år kan han göra det i Grycksbos röd-vita dress.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons