Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvärstopp för LBTK

Annons

- Vad ska man säga. Det finns inte mycket att komma med när det går så här. Det var ett verkligt antiklimax, sade LBTK-tränaren Göran "Kiben" Bergström och såg bekymrad ut.

- Men siffrorna var missvisande även om det inte går att säga någonting om att Ärtemark vann, tillade han.

Som ofta i pingis var det små marginaler. Spelarna bjöd på en rad fina dueller men oftast var det gästerna som avgick med segern och spelarna från Ärtemark hade den jämnaste nivån genom seten.

Närmast en matchseger av hemmaspelarna var Ieva Juceviciute i matchen mot Marie Sjögren. I det femte och avgörande setet låg hon under med 0-4 men kom igen och gjorde verklig match av det. Vid ställningen 8-7 fick hon en nätrullare mot sig och sedan gick Marie Sjögren ifrån till 11-8 och seger i matchen.

- Ieva hade lika gärna kunnat få 9-7 i det läget. Hade vi fått 1-1 i matcher där kunde det ha sett annorlunda ut, funderade "Kiben" i jakten på ljusglimtar.

För att nå till ett avgörande i dubbeln är pressen hård på Bu Yehua, LBTK:s ankare. Det krävs nästan att hon vinner sina två singlar.

- Senast vann jag dem mot Ärtemark. Men det är så jämnt att jag lika gärna kan förlora dem.

I kvartsfinalen blev det förlust mot Ärtemarks nya kinesiska Zhang Fang, som kom till klubben i förra veckan.

- Senast slog jag henne med 3-0 men då var hon nog lite nervös i sin nya omgivning.

- I dag spelade hon mycket taktiskt och bra och hon kan min spelstil.

Nu ska Bu ta sig en funderare på hur Zhang Fang ska besegras i returen borta på fredag:

- Jag måste hitta någon taktik för att kunna slå henne.

I kvarten blev det bara en singel för Bu. Hon hann aldrig spela klart den andra mot defensivspelande Zhang Yan eftersom Zhang Fang avfärdade Anna Berglund med 3-0 vid det andra bordet.

Men Bu ledde i alla fall med 2-0 i set när matchen avbröts.

- Hon spelade mer offensivt än hon brukar mot mig. Men det var nog för att hon var säker på att Ärtemark skulle vinna vid det andra bordet.

- Ärtemark är ett bra lag med två starka bord. Vårt förstabord är nog aningen sämre och då blir andrabordet än viktigare för oss.

Vid andrabordet var Ieva Juceviciute nära sin första seger mot Ärtemarksspelarna. Sofia Westholm, som hade 3-1 på sina motståndare från de tidigare matcherna, var nära en matchvinst mot Sara Rhodin. Men i avgörande set hamnade hon i underläge 1-4 och orkade sedan aldrig jobba sig i fatt.

På fredag är det dags för retur på bortaplan och då är ställningen 0-0 igen.

- Vi har slagit dem en gång den här säsongen och vet att vi kan göra det igen. Men då måste alla höja sig ett snäpp och vi få marginalerna med oss igen, sade Göran "Kiben" Bergström.

LÅNGSHYTTAN-

ÄRTEMARK 0-5

Bu Yehua-Zhang Fang 11-2, 9-11, 5-11, 3-11, Ieva Juceviciute-Marie Sjögren 4-11, 12-10, 11-8, 3-11, 8-11, Anna Berglund-Zhang Yan 5-11, 11-9, 2-11, 10-12, Sofia Westholm-Sara Rhodin 11-9, 5-11, 4-11, 11-9, 8-11, Anna Berglund-Zhang Fang 8-11, 8-11, 4-11.

Publik: ca 120.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons