Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två viktiga bitar på plats

Annons

- Jag kom efter en stunds funderande fram till att det blir bäst att stanna kvar och försöka hjälpa Leksand tillbaka till elitserien, säger Fredrik Svensson.

Fredrik skrev inför den nyss avslutade säsongen på ett tvåårskontrakt med Leksand, ett kontrakt som han själv kunde bryta efter ett år för att gå till en utländsk klubb.

- Jag och tjejen funderade fram och tillbaka, men till slut kom vi fram till att vi skulle stanna i Leksand.

Stockholmaren Fredrik Svensson kom till Leksand från Luleå, och efter en stark försäsong, fick han debutera i Tre Kronor i Ceska Pojistovna Cup i september.

När elitserien drog igång några veckor senare, började dock problemen både för Fredrik själv och för Leksand.

Säsongen blev en stor besvikelse och slutade med degradering till allsvenskan.

- Ja, det blev ju inte som man hade tänkt sig. Men nu är det bara att ta nya tag och hoppas att vi får ett bra lag till nästa säsong.

Johan Witehall hade ett så kallat optionsår kvar på kontraktet, en option, som gav både honom själv och klubben rätt till att bryta kontraktet.

- Jag såg i någon tidning att jag var på väg att flytta, men det var aldrig aktuellt. Både jag och familjen trivs i Leksand, säger Johan.

Det fanns inga andra klubbar med i bilden?

- Nej, jag talade om för min agent att det inte var aktuellt, i alla fall så länge inte Leksand kom och sa att jag inte var önskvärd i klubben, berättar Johan.

Nu är Leksand och Johan överens om en fortsättning och förhoppningen är förstås att föra Leksand tillbaka till elitserien.

- Även om det handlar mycket om ekonomi, så har jag förstått att klubben tänkt sig att ta sig tillbaka till elitserien på ett år.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons