Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två träningsmatcher i helgen för MIK

Annons

Efter en tung träningssperiod väntar det i helgen två träningsmatcher för Mora IK:s hockeykillar.

Bägge spelas på bortaplan och i kväll ställs man mot Hammarby. Laget övernattar i Stockholmstrakten för att redan på lördag ta sig an Södertälje.

- Vi har tränat kopiöst den senaste tiden, så det ska bli skönt att komma in i en matchperiod igen, säger MIK-tränaren Harald Lückner.

Tre träningsmatcher har spelats och än har elitseriens nykomlingar inte vunnit. Det blev förlust i premiären mot Frölunda och sedan har Mora spelat oavgjort mot både Leksand och Bofors. Matchen mot Karlskogalaget spelades i Älvdalens ishall och de som hade letat sig dit fick knappast se något spel av elitseriekvalité.

- Men vad kan man begära efter bara tre träningsmatcher? Vi vet att vi inte var bra i den matchen, men samtidigt måste man ha distans till det hela och det vore väl konstigt om allt satt som det skulle redan efter tre matcher, menar Lückner.

Desto bättre spel hoppas han på under helgens Stockholmsturné.

- Vi har gnuggat vårt grundspel väldigt hårt och förhoppningen är att vi nu verkligen ska spela som ett lag, där alla förstår och utför sin roll som det är tänkt.

- Sedan har vi många pass på is bakom sig och jag räknar med att vi nu ska vara lättare i benen jämfört med mot Bofors.

Debut i Moratröjan gör det färska nyförvärvet, tjecken Pavel Skrbek.

- Han har kommit in bra i gänget och det ska verkligen bli intressant att se honom. Och jag är säker på att han kommer att bli en tillgång för oss, menar Lückner.

Ett par frågetecken finns inför helgen och det är Håkan Bogg och Henrik Petré. "Boggen" är inte helt säker på spel på grund av den revbenskada han ådrog sig för någon vecka sedan och Petré har lite problem med sina ljumskar.

- Vi får se hur det blir med dessa båda. Helt klart är det i alla fall att Tero Leinonen vaktar kassen mot Hammarby. Vem det blir som står mot Södertälje däremot, tar vi ställning under lördagen, avrundar MIK-tränaren.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons