Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två topp tio för Hohenthal

/
  • Topp två tio. Det nådde Sebastian Hohenthal då helgens Formel 3 kördes på Snettertonbanan. Facit blev en sjätte- och en åttondeplats.

Annons

Hohenthal sade redan innan tävlingarna att det är viktigt att lyckas bra i kvalet på Snettertons korta bana. Nu gick inte kvalkörningen sådär jättelysande, åtminstone inte i det första.

- Vi fick inte alls till bilen. Den var bland annat överstyrd och jag kände mig väldigt osäker, berättar Sebastian som noterades för den nionde bästa tiden.

Till det andra kvalet fick teamet ordning på problemen och svensken slutade sexa.

I det första finalheat plockade Hohenthal en placering från den nionde startrutan och körde in som åtta i mål.

- I första finalen hände inte så mycket, men desto mer i det andra. Hela fältet låg som ett långt pärlband och jag var ett tag uppe på femte plats, men slutade till sist sexa.

- Det var skönt att man kunde hänga med täten.

Under de fyra första tävlingshelgerna har Sebastian plockat alla placeringar mellan tre till åtta. Till det ska även läggas två krascher.

- Två topp tioplatser ger sköna poäng. Tyvärr plockade även många av de andra toppförarna också poäng och det var mindre bra.

Hohenthal säger att han är nöjd med att ha tagit sig i mål, men det hörs att han inte känner sig helt "hundra".

Han har varit med där uppe och vill dit igen.

- Jag är rookie och ingen ställer några krav på mig - förutom jag själv. Det blev ingen pallplats, men samtidigt ska man veta att det är så fruktansvärt tuff konkurrens.

- Men det är bara att kämpa på. Jag vill upp på pallen igen och det ska inte vara någon omöjlighet, hälsar Sebastian från ett soligt England.

Mer läsning

Annons