Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två svenska tävlingar - men inga extra förare i speedway-VM

Annons

Arrangerande BSI har nu bestämt de fem förare som får wild card i nästa års GP-serie i speedway. Inget av dessa gick till svenskar.

Det är också helt klart att Sverige kommer att få två GP-tävlingar nästa år, var och när dessa körs är inte klart.

Säsongen 2005 kommer antalet förare i GP-serien att minska från 22 ordinarie till 15, plus ett wild card för varje tävling. Sju av förarna är de som placerade sig högst i årets GP-serie, två kvalade in och fem fick permanenta wild card. De förare som fick wild card av BSI var danskarna Hans Andersen och Bjarne Pedersen, britterna Lee Richardson och Scott Nicholls samt australiern Ryan Sullivan.

De svenskar som kommer att köra GP-serien är Tony Rickardsson, Andreas Jonsson och Antonio Lindbäck. Förutom Sverige är även Polen, Danmark och Australien representerade av vardera tre förare.

I varje tävling kommer det även att finnas banreserver om någon ordinarie förare blir skadad, bland de sex utvalda finns svenskarna Peter Karlsson och Stefan Andersson.

Nytt nästa säsong i GP-serien är att utslagningssystemet kommer att försvinna. Enligt det förslag som finns ska de 16 förarna i varje tävling köra fem heat vardera, de åtta bästa kör sedan semifinaler och final.

Internationella motorcykelförbundet, FIM, håller denna vecka kongress i Paris och där har det bestämts att det kommer att köras nio GP-tävlingar nästa säsong. Två av dessa kommer att köras i Sverige. Efter premiären i Polen den 30 april körs tävling nummer två i Sverige den 14 maj, var är inte bestämt. I slutet av nästa vecka kommer representanter för BSI till Målilla, Vetlanda och Västervik för att titta på dessa anläggningar. Sedan tidigare har BSI tittat närmare på Avesta, Eskilstuna och Hallstavik. (TT)

SUNE KARLSSON

Mer läsning

Annons