Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två nyblivna pappor ska sätta fart på "makrillarna"

Annons

För Mattias och sambon Lovisa Österlunds del föddes i januari andra barnet, sonen Noah.

Jonas Lundén och hans sambo Sofia Säntti begick sin BB-premiär i lördags, då en ännu namnlös dotter föddes.

- Det gick väldigt bra och fort, så i dag (måndag) fick jag lite träningsledigt av "Rolle", säger Jonas Lundén.

Den "Rolle" han pratar om är förstås 42-årige fotbollslegendaren Roland Nilsson, tränare för Gais och så sent som för några träningsmatcher sedan också spelare - åtminstone några minuter.

- Men efter det är det inte meningen att han ska spela mer. Visst klarar Rolle sig fantastiskt bra när han hoppar in, men nu får han nog lägga skorna på hyllan.

Åtminstone har inte Jonas Lundén tänkt släppa högerbacks-platsen till vare sig Roland Nilsson eller Daniel Blomgren, som abonnerat på platsen under försäsongen.

- Jag planerar att ta den platsen när jag är tillbaka på riktigt, om några veckor eller så.

För Jonas Lundén är nämligen inte i fullt spelbart skick än, efter den häloperation han genomgick i november.

- Hälen ömmar än och vi har inte velat stressa fram något.

- Men jag har kunnat vara med fullt ut på fotbollsträning i en och en halv vecka nu och har provat att spela en halvtimme i en träningsmatch.

Något spel är därmed inte att räkna med för Jonas Lundén allsvenska premiären, derbyt mot Örgryte på Nya Ullevi på lördag.

Spel från start lär det däremot bli för mittbacken Mattias Östberg, Ludvikasonen som liksom Borlängeuppväxte Lundén spelat för Brage.

- Vi har aldrig spelat tillsammans förut, men jag måste säga att Mattias är en toppenkille och han är den som kommer att hålla ihop vårt försvar, säger Jonas Lundén.

När Mattias får höra berömmet från sin lagkompis, vill han gärna tona ner sin insats.

- Det var snällt sagt av Jonas och visst det har funkat bra för mig, speciellt de senaste matcherna. Men det är bra konkurrens om platserna och jag är glad om jag får spela på lördag.

Under försäsongen har ett ovanligt skadedrabbat Gais spelat oväntat bra och faktiskt inte förlorat en enda träningsmatch.

En oavgjord och nio vinster har det blivit, varav tre av segrarna kommit på senare tid mot starkt motstånd som Malmö FF, Helsingborg och Vålerenga.

- Spelmässigt har det gått bättre och bättre och resultatmässigt ser det ju riktigt bra ut, säger Mattias Östberg.

Målet för Gais är att etablera sig i allsvenskan och det med Mattias Östberg som en mer eller mindre självskriven spelare i försvaret.

Kanske om en tid också med Jonas Lundén som högerback?

- Så kan det nog bli. Det lilla jag hunnit se av Jonas är att han är en bra passningsspelare.

- Eftersom han tidigare varit yttermittfältare kan han bli en offensiv ytterback och det passar bra i vårt sätt att spela, säger Mattias Östberg.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons