Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två nöjda DM-vinnare

Annons

I herrklassen var det egentligen ingen klubb som kunde hänga med i svängarna när Malung drog upp tempot.

OK Kåre försökte utmana Malung under knappt två sträckor och Stora Tuna tog vid på den tredje av fyra sträckor. Men ingen lyckades med ända till slutet.

Visserligen ställde Leksand upp med ett b-betonat lag, vilket gjorde att de inte fanns med i matchen. Men samtidigt ska man då komma ihåg att även Malung saknade två landslagslöpare (Håkan Eriksson och Bernt Björngård). Därför får man se det som ett litet styrkebesked när Malungs Grant Bluett kom först i mål och möttes av lagkompisarna Anders Åkerman, Staffan Eriksson och Jimmy Birklin.

Ingen av dem hade haft några större problem under tävlingen.

Och för Grant Bluett var detta lite av en avskedsföreställning, när det gäller kavlar och Dalarna. Efter att ha arbetat och sprungit för svenska klubbar i nio år har Grant Bluett bestämt sig för att flytta hem till Australien.

- Visst, det var ett svårt beslut. Men socialt sätt känns det rätt. Min flickvän är också från Australien, säger Grant Bluett, som i framtiden kommer att bo i Canberra.

I damklassen hade Leksand en hårdare kamp om segern. Här var det Stora Tuna som var den stora utmanaren.

När Leksands Elin Dahlstedt gick ut på den sista sträckan låg laget tvåa. Men trots att Elin inte gjorde något topplopp så förde hon upp eksand till seger. Hennes lagkompisar var Eva Nordkvist och Madelene Allmungs.

I övrigt noterar vi att Dalaporten vann herrjuniorklassen och Västerbergsslagen toppade D 20.

Vinnarklubbar i ungdomsklasserna blev Stora Tuna (H 16), Säterbygden (H 14), Kåre (H 12), Kåre (D 16 och D 14), samt Säterbygden (D 12).

ANDERS HANSSON

Mer läsning

Annons