Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två Mora-spelare uttagna i landslaget

Annons

- Det var väldigt kul att bli uttagen, berättar Jens Jakobs, som spelar med både Moras J18 och J20 lag och hockeykollegan Liam Lindström instämmer med föregående talare.

- Det kändes roligt och givetvis siktar jag på att även bli uttagen bland de 22 som får åka till Tjeckien och Slovakien, säger Liam, som tränar med MIK:s A-lag och hoppas kunna ta en plats i truppen.

Jens beskriver sig själv som en forward med styrkan förlagd på snabbheten och tekniken med klubban. Svagheterna domineras av att han behöver bli fysiskt starkare. Liams forwardsbeskrivning handlar om att bli kvickare på skridskorna, samt att hans styrka består av ett bra skott och en blick för speluppbyggnaden.

Tränaren för Små kronorna och Team 18: s trupp, Peter Johansson, håller med om beskrivningen av de två 17-åriga moraspelarna.

- Det är helt klart två spelare som oftast har en bra inställning till ishockeyn och har stora möjligheter att kvalificera sig till fortsatt spel efter elitlägret i Enköping, menar Peter Johansson och fortsätter:

- Vårt stora mål denna säsong är JVM nästa år och till hösten finns en fyra nationersturnering inplanerad under november i Sverige, men förnärvarande saknas ett spikat datum.

Turneringen i Tjeckien och Slovakien brukar locka de bästa juniorerna från Kanada, som även brukar ha för vana att vinna sammanlagt.

- Vi har väl inga bra result från turneringen tidigare, men jag tror mycket på vår kull av hockeyungdomar födda 85 och kanske kan vi gå riktigt långt i år.

Förutom moraspelarna Jens och Liam, så finns det flera dalainslag som uttagits till elitlägret.

Och dessa kommer alla från Leksand: Bobby Williams, Mikael Englund, Magnus Tenggren, Matthias Blomberg och Christopher Lindholm.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons