Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två leksingar i juniorlandslaget

Annons

De två det handlar om är backen Niclas Andersén och Borlänge-bördige forwarden Mattia Ritola, en duo som funnits med i bilden i högsta grad under höstens förberedelser.

För Anderséns del fanns en del frågetecken. Han har varit borta från hockeyn ett par veckor, men ett test, ett arbets-EKG, under fredagen gav klartecken.

-Skönt, det är grönt för min del.Och nu hoppas jag under det läger som förestår i Mora (11-14 december) kunna övertyga om att jag ska vara med bland de 22 som slutligen får plats i truppen, säger den Grums-bördige 18-åringen.

Den trupp som presenterades på fredagen innehåller 29 namn nämligen, sju ska alltså bort efter Mora-lägret.

-Och då hoppas förstås även jag finns med.

-JVM på hemmaplan är ju en grej man för allt i världen inte vill missa, säger Mattias Ritola, som haft plats i landslagsuppsättningar hela vägen från pojkåldern.

-Jag spelade ju junior-VM:et i fjol också, påpekar 19-åringen.

Lägret i Mora om halvannan vecka blir alltså avgörande för vilken trupp Sverige ställer på benen i VM-turneringen.

Ett frågetecken finns annars bland de uttagna. Det är anfallaren Nicklas Bergfors från Södertälje, som numera återfinns i New Jersey Devils.

Svenska Ishockeyförbundet har ännu inte fått klartecken från NHL-klubben huruvida man släpper Nicklas för spel i landslaget. Om och när det sker kommer Nicklas i så fall att ansluta till truppen till VM-läger 2 i Norr-tälje med start den 18 november.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons