Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två komfortabla segrar för Leksand

Leksand baseboll vann helgens bägge hemmamatcher mot Stockholm med 11-3 respektive 11-0.

Annons

I första matchen pitchade Emil Sahlin Söderlund och släppte endast två poäng. Andy Orfanakos pitchade de två avslutande inningens. Slagningen var genomgående bra och Leksand kom ganska enkelt ut på baserna. Stockholms pitcher släppte en hel del walks som gjorde att Leksand hela tiden hade spelare på baserna.

Per Sjörs och nya amerikanen Joel Belk var med och bidrog till Leksands bägge segrar mot Stockholm.

Nya amerikanen Joel Belk gjorde sin första match för Leksand. Han anlände i onsdags och har bara tränat ett par gånger med laget. En stor spelare som direkt visade att hans spel på shortstop höjer nivån på laget ytterligare. Lite kuriosa är att Joels pappa spelade för Leksand i början på 80-talet.

I andra matchen gjorde Per Sjörs äntligen premiär som pitcher efter lite känningar i kastarmen. Han visade att han blir tuff att möta som slagman och nollade Stockholm. Leksands defensiv var genomgående säker och på den höga nivå som gav laget många segrar ifjol.

På onsdag möter Leksand åter igen ungdomarna som går på basbollakademin. Nästa helg den 27:e är det match mot Sundsvall som är nykomlingar i elitserien.

Mer läsning

Annons