Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två glädjespridare

Annons

- Det är för att hedra våra materialare, förklarar Moramålvakten varför "Leggan" och "Frillan" finns målade på hans ansiktsmask.

Stefan Liv är känd för att ha olika motiv på sina masker. Bland annat har den nyblivne svenske mästaren haft prinsessan Madelene och popstjärnan Britney Spears som motiv.

Fullt lika kända ansikten kan man väl inte påstå att Bengt Höglund har på sin mask. Johan Legranäs och Johnny Frisk har knappast samma stjärnstatus som HV-målvaktens ansikten, men de betyder onekligen mer för MIK än vad ovan nämnda damer gör för HV 71.

- De gör ett stort jobb i det tysta och är mycket omtyckta av laget, säger Bengt som inför säsongen bestämde sig för sitt lite udda motiv.

- David Gunnarsson heter han som målat masken. Han är tydligen väldigt populär och brukar måla Stefan Livs masker. Det finns även många NHL-målvakter som använder Davids motiv och den mest kända är väl Johan Hedbergs "The Moose", berättar Höglund.

Oftast håller sig "Leggan" och "Frillan" i bakgrunden, men den här säsongen har såväl motståndare och publik fått se de båda materialarna på isen.

Och de senaste veckorna har till och med hela svenska folket kunnat se duon, då TV4 Plus sänt tre Moramatcher i kvalserien.

TV-kommentatorerna hade för övrigt stor huvudbry, då de inte kunde komma på vilka som fanns avbildade på Moramålvaktens mask.

- Det är stort gjort av "Bengan" att ha oss som motiv, säger "Frillan".

Hur är då dessa Mora IK:s trotjänare som lägger ned så mycket tid för att spelarnas grejer ska vara i tipp-topp inför match och träning?

- De är riktiga glädjespridare, konstaterar Höglund.

Han tillägger dock att en av materialarna är väldigt trött av sig och att vederbörande behöver mycket sömn under resorna.

- Äh, jag sover inte. Jag bara vilar ögonen, försvarar sig "Frillan".

Annars är det bara positivt som MIK-målvakten har att säga om materialarna.

- Efter en match kan vi spelare vara hemma på en halvtimme. Då har de flera timmars jobb kvar, så nog gör de ett jäkla bra jobb.

- Vid en hemmatch en söndag, kan vi vara här vid halvåtta på morgonen. Sen är vi inte hem förrän nio-tio på kvällen, berättar "Leggan" och "Frillan".

De gör sitt jobb i ur och skur, men ibland kommer funderingarna om det inte vore dags att satsa på något annat.

- När vi åkte upp till Skellefteå och var borta 48 timmar för att vara 60 minuter på is, ja då är det lätt att fundera vad man håller på med, erkänner också "Leggan".

Vad dessa båda herrar ska göra till hösten, råder dock ingen tvivel om. Då får Frisk och Legranäs för första gången serva ett elitlag.

Men då får de troligtvis nöja sig med att enbart synas i båset.

- Nästa säsong blir det ett nytt motiv på masken. Men kanske jag låter "Leggan" och "Frillan" hamna på benskydden i stället, skojar Bengt Höglund.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons