Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två förare inte nog

Annons

Masarnas båda toppförare Tony Rickardsson och Leigh Adams fick slita hårt hela matchen. Förutom att Masarna körde riders replacement för Niklas Klingberg så fick de också hoppa in i toppningarna.

Leigh var helt outstanding denna kväll och körde in 19 poäng på sina sju heat. Han körde fullt då han tillsammans med Tony körde in Masarnas två femettor i matchen.

Tony körde också sju heat och Masarna var nära en tredje femetta. Men Tony blev omkörd av Scott Nicholls i det åttonde heatet och fick nöja sig med ett poäng.

Dessutom drabbades han av en punktering i det nionde heatet och blev poänglös, något som är ovanligt för honom.

Men Tony kom igen och tog tre raka segrar i de heat som återstod för honom.

- Det här var verkligen en tuff dag på jobbet, konstaterade Tony när han pustade ut i depån efter alla sina heat.

- Men fler av oss måste ta poäng om vi ska vinna, tillade han.

- Samtidigt trodde jag nästan att vi hade chans att nypa dem i dag, fortsatte han aningen besviken.

Och det var Masarnas akilleshäl denna dag. Förutom Tony och Leigh var det magert, minst sagt.

Magnus "Zorro "Zetterström kom trea i den interna poängligan med sina sex poäng på lika många heat.

Trot det var han inte deppad över sin insats mot sin gamla klubb:

- För egen del är jag förbaskat nöjd. Inte med poängen med känslan i körningen. Det känns som om jag är på gång efter en tung period.

- Jag fick verkligen kämpa i flera tuffa heat och det känns som om jag kommer att sova gott i natt.

Och visst kämpade "Zorro". Han gav inte tappt i något heat. Det man minns bäst är hans ytterrökare under det första varvet i hans första heat för kvällen . Då rundade han hela fältet och gick till ledning. Tyvärr hittade Jesper B jensen samma spår som Zorro kört i och dansken lyckades tas ig förbi till heatseger.

Sedan hade "Zorro" två tuffa uppgörelser med Smedernas polack Robert Zawina. Dessa blev också föremål för diskussioner i depån.

- Han var inte snäll alla gånger. Men jag tycker inte det är juste att åka och titta bakåt på rakan och sedan styra över bara för att stänga mig. Åker någon fortare ska det finnas en liten lucka.

"Zorro" ville dock inte göra någon stor affär av det.

- Jag behöver inte beklaga mig. Det är bara att vara snabbare i starten så slipper jag sådant.

Besvikelse i Mas-lägret, javisst. Men det kunde också skönjas en viss optimism:

- Jag tycker det var jäkligt starkt gjort att bara förlora med sex poäng, med tanke på hur ihåliga vi var i dag, konstaterade Mas-tränaren Mats Olsson.

- Men fler måsta ta poäng om vi ska vinna matcherna, tillade han.

Smederna har all heder av sin insats. Laget var stabilt rätt igenom och alla tog poäng.

Exempelvis så var lagets reserv Daniel Davidsson när att snuva Leigh Adams på en heatseger. Han fick dock ett kast i sista kurvan och det gjorde att Leigh hann om precis på mållinjen.

- Det var starkt gjort av honom och det visar att de är riktigt starka med sju förare som tar poäng, berömde "Zorro" sina motståndare.

- Men sex poäng är ingen omöjlighet att ta in hemma på torsdag, ansåg Masarnas lagledare Hans-Erik "Pruppen" Andersson.

Då kör inte Masarna riders replacement för Niklas Klingberg. istället går Gary Havelock in i laget och han är erkänt duktig på hemmabana.

- Vi tog i alla fall sex poäng på att köra riders. Det hade Gary aldrig tagit i Eskilstuna, kommenterade Mats Olsson det taktiska i att köra riders replacement.

Det är ingen rast och ro för speedwayåkarna. I alla fall inte för Tony Rickardsson och Magnus Zetterström. Båda kör redan i kväll i Örebro och då handlar det om par-SM, där för övrigt inte Smederna kan ställa upp då laget inte har två svenska förare.

SMEDERNA-MASARNA 51-45

Poäng: Smederna: David Howe 11, Billy Hamill 10, Nicki Pedersen 9, Scott Nicholls 8, Robert Sawnina 6, Daniel Davidsson 4. Masarna: Leigh Adams 19, Tony Rickardsson 16, Magnus Zetterström 6, Niklas Aspgren 2, Patrik Dybeck 1, Antonio Lindbäck 1.

Publik: 8 353.

Mer läsning

Annons