Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två dalaåkare tog medalj

Annons

Normalt så jublar segraren mest, men i Björnrike så var det den här gången trean och junioren John Buchar som var allra lyckligast över sin medalj.

Med startnummer tio körde John in som tvåa efter tidigare startande Järbyn. Det var en placering som John knappast räknade med att få behålla. På start väntade närmast VM-åkaren Fredrik Nyberg, men Nyberg fick inte alls till sitt åk.

Charlie Bergendahl missade grovt i gårdagens andra åk i störtlopp, men fick nu till ett i det närmaste perfekt åk. Det räckte för att klämma sig in mellan Patrik och John.

Därefter återstod det ytterligare 50 åkare, däribland Alexander Feinestam som tog SM-silver i störtlopp och fyran från gårdagen, Sälens Peter Lind, innan John kunde pusta ut.

- Peter startade med startnummer 59 så det gick inte att ta ut någon seger i förväg. Det var istället väldigt nervöst att stå och vänta på åkare efter åkare, skrattar John sedan medaljen säkrats och spänningen släppt.

- Jag har haft en tung säsong och var sjuk under JVM. Men

sedan har det gått bättre och jag tog ju guld i ÄJSM nyligen.

Men det här bronset övertrumfar juniorguldet, menar John, som

nu gör sin sista säsong som junior.

Att få kliva upp på prispallen

som trea, det var som en seger för borlängeåkaren som sedan fick kliva upp på samma pall en gång till, nu som tvåa i lagtävlingen tillsammans med Niklas Rainer, 12:a, och Lars Levén 13:e. Borlängetrion tog därmed klubbens andra lag-silver i årets SM, båda gångerna efter Åre.

Men den här gången var lagguldet försmädlig nära, endast 48 hundradelar skiljde mellan de båda topplagen.

Charlie Bergendahl har haft

en tung säsong men är nu på gång. Det visade han med sitt silveråk.

- Jag hoppas en hel del på

storslalom. Vi får se hur pass laddad Fredrik Nyberg är, säger Charlie, som själv skaffade sig ett psykologiskt övertag genom att köra ifrån "Fredde" rejält i super-G.

Moras junior Hans Olsson gjorde också en mycket bra insats genom att bli sjua, två placeringar före Fredrik Nyberg.

Tre juniorer bland de sju främsta visar att det finns en ny generation skidåkare som vill vara med och utmana de etablerade landslagsåkarna. På torsdagen var två av dessa dalaåkare.

På damsidan fick även Anja

Pärson ge sig mot en junior då Jessica Lindell-Vikarby petade ner en sliten Anja till silverplatsen.

Bästa dalatjej blev nu Faluns Ida Hinders som slutade som 16:e tjej.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons