Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tursamt igen, BS

Annons

- Ja, det har ju blivit några i år, sa segerskytten belåtet.

I senaste hemmamatchen mot Delsbo var det ju samma scenario...

- Men det handlar inte bara om tur. Också om god moral och hårt arbete ända till slutsignalen. Vi visste ju att SAIK skulle backa hem och försvara sig. För oss gällde det att trycka på och ha tålamod

Slutminuterna av en annars trist, chansfattig och seg match i den tröttande hettan, blev dramatiska.

Kapten Andersson hade så när blivit segerskytt någon minut tidigare. Men då räddades hans nick med handen på mållinjen av en SAIK-försvarare.

Rött kort för SAIK:aren Jocke Björklund, straff för BS, men gästernas målvakt Daniel Ståhlberg räddade Olle Anderssons straff.

Att trots motgången skapa en sista chans och även avgöra var berömvärt.

Annars var det inte mycket som antydde serieledarens kvalitéer i Falu BS.

- Vi visste att vi var tvungna att ha bra rörlighet och springa mycket. Men det var jobbigt i värmen, sa Henrik Andersson.

Resultatet: Ett sig försvarande SAIK kunde försvara sig utan större problem och slog dessutom till en och annan bra kontring.

Symboliskt för matchen var målen lite slumpartade.

BS första kom sedan gästernas målvakt gjort en bra räddning på ett skott av Per Borgersen. Men returen bröstade en försvarare i eget mål.

Kvitteringen bjöd BS-försvaret på. Av ett missförstånd i en annars stabil backlinje bjöds Daniel Ljunggren på ett öppet läge i straffområdet. Han behövde inte anstränga sig nämnvärt för att göra 1-1.

Bäst i Falu BS: Lagmoralen, tålamodet och den som alltid stabila backlinjen där det inte bara handlar om oftast rosade mittbackarna Andersson och Hallberg.

Ytterbackarna Rombin och Adolfsson gör också riktigt bra jobb.

Bra var också inhopparen Micke Pettersson. Hans energi, hans sätt att driva på laget under sista halvtimman betydde mycket, kanske rent av segern.

Sämst i Falu BS: Talangen Jesper Swärds knäskada är så elakartad att Swärd sannolikt inte kan spela mer i höst. Det befarar han i alla fall själv.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons