Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Turbulens - igen

Annons

Håkan är Borlänge HK:s styrelserepresentant i fusionsklubben med elitambition. Han har ansvaret för att hitta en tränare till Mittdalarnas damlag, medan Kjell Israelsson från Ludvika HF söker herrtränare till Mittdalarna.

-Vi har delat upp det så och jag kan väl inte säga att någon av oss ligger närmast med att få klart med tränare, säger Håkan Zetterberg.

- Visst har vi tänkbara tränare på gång, men det är mycket som ska stämma. Det är ju inga heltidsproffs vi pratar om, utan människor med jobb som ska gå att kombinera med handbollen.

Vad gäller spelare ser det ganska välbeställt ut på herrsidan, där Mittdalarna-stommen är det Ludvika/Borlänge-lag som i våras tog klivet upp i division 1.

-Det finns väl något orosmoment i form av spelare som kan lämna klubben på grund av studier. Men vi har också spelare på väg till klubben, även om inget är klart än, säger Håkan Zetterberg.

På damsidan har det vädrats stort missnöje från Ludvikahåll angående Mittdalarnasatsningen.

En Ludvika HF-damlagsspelare, som vill vara anonym, säger:

-Damverksamheten i LHF är krossad. Informationen om Mittdalarna har varit dålig, vi har mest fått läsa i tidningarna om vad som händer.

- Jag kan inte säga hur alla i laget ställer sig till det här med Mittdalarna, men det är inga positiva tongångar jag hör från de andra tjejerna. Ledningen har inte ens ringt upp alla spelarna.

Något Håkan Zetterberg förnekar är sant.

-Jag har pratat med alla spelare som var med i Ludvikas damlag. Av dem var det två som sade att de inte vill vara med i Mittdalarna. Fem-sex av dem jag pratat med sade att de har intresse av att prova spel med Mittdalarna.

Men sedan Åke Jacobsson, LHF:s senaste damtränare, nu blivit klar som tränare för Borlänge HK:s division 2-lag ryktas det om att många Ludvikadamer vill spela för det laget hellre än för Mittdalarna.

-Ja, men det är väl ändå bra. Då fortsätter de ju med handbollen, säger Håkan Zetterberg.

Nu tycks det av två division 1-damlag (Borlänge och Ludvika) endast bli det ena (Borlänge) som bildar stomme i nya Mittdalarna.

-Ja, det är sant. Sedan kan det tillkomma nya spelare i damlaget. Framför allt på nio meter ser vi ut att behöva förstärka lite.

Håkan Zetterberg tycker, trots turbulensen, att det ser ganska lovande ut inför HK Mittdalarnas debutsäsong.

-Det ser rätt skapligt ut på spelarsidan. Jag tror inte vi blir något stryklag i division 1, vare sig på dam- eller herrsidan.

- Nu gäller det bara att vi snabbt löser tränarfrågan. Visserligen tränar både damerna och herrarna fys nu, under Roger Lundins ledning. Men det är väl inte riktigt samma sak som att träna med de tränare lagen ska ha under säsongen.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons