Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Turbo Sunds seger värmde publiken

Annons

De som var på plats verkade i varje fall trivas och hemmasegrar värmer alltid lite extra. Till exempel den i V65-spelets inledning.

Efter ett par plumpar i Turbo Sunds protokoll fanns en del frågetecken runt Leif Witasps häst. Både häst och kusk gav svar på tal. Den mer pratglada av de båda berättade:

- Visst är jag både lättad och glad. Det är roligt att få visa upp Turbo Sund på hemmaplan och att vinna lopp här under midsommarhelgen är en höjdare, konstaterade Leif Witasp.

"Turbon" var snabbast ur startgroparna.

I dennes rygg satt den på förhand värsta antagonisten Sargasso med Örjan Kihlström. När hästen på utsidan började tröttna 800 meter från mål fick Leif ett delikat problem.

- Jag såg att det inte gick att hålla fast Örjans häst, så då tänkte jag att vi kör ordentligt istället, sa Leif.

Han lättade lite på tömmarna och vips så försvann Turbo till enkel seger - den fjortonde i karriären för övrigt.

- Hästen har haft diffus form i några starter på grund av att han samtidigt ägnat sig åt avelsarbete, men nu verkar han veta hur man ska hantera det, avrundade en belåten segerkusk med den traditionella midsommarkransen runt hjälmen.

Innan eftermiddagen var till ända hade för övrigt Leif Witasp hunnit med ytterligare en seger.

Tillsammans med My Dear Grace skrällde han rejält. Dryga 53 gånger delade den faluägda hästen ut på toton.

Två av alla hemvändare runt midsommar är Olle Goop och Jim Frick.

Sällan lämnar de sin barndoms bana utan segrar. Olle vann nu med fyraåriga Hallo Pamela som äntligen börjar hitta tillbaka till fjolårets form.

Hon behövde visserligen inte förta sig för att vinna från ledning, men hon tillhör kullens bättre när hon är i ordning. "Fricken" i sin tur fick hoppa upp bakom den av Svante Båth tränade Cocktail Aas.

Även här handlade det om ledning från start till mål. En position som för övrigt hälften av alla segerhästar under eftermiddagen hade.

Med bara sex hästar till start blev kallblodsloppet - Dalatravets Femåringselit - aningen rumphugget. Ingen skugga dock över segrande Kruse Kliv.

Körande Åke Sundberg gottade sig som tvåa på innerspår, allt medan ledande Vimseld drog i ett ursinnigt tempo. När ledaren började mattas lite mitt på upploppet, klev Sundberg ut och avgjorde till säker seger. Så säker att segergest hann göras i tid.

- Han kan springa fort den här, men det har strulat mycket för honom.

- Det här var kul, men man måste nästan tycka synd om Kjell O Jonssons häst Vimseld som gjorde ett topplopp, sa hedersmannen Sundberg, efter segern värd 50 000 kronor.

PATRIK ANDERSSON

Mer läsning

Annons