Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tungt JVM-test för Troeng

Annons

Svenska juniorlandslagets herrkapten Martin Johansson hade det inte lätt i går kväll. Tillsammans med damjuniorlandslagets Christina Smedbergs skulle han plocka ut JVM-truppen till Gdansk 5-11 juli - och det var inte lätt med utgångspunkt från de två kvaltävlingarna tisdag och onsdag.

- Nej, säger Martin. Det finns mycket att fundera på här, innan vi bestämmer oss.

Juniorkaptenerna ska plocka ut sex herrar och sex damer. Lika många som har funnits med i juniorlandslagets träningsgrupp.

Problemet har varit att flera utanför träningsgruppen gjort mycket bra ifrån sig i de två kvaltävlingarna i Jönköping: kortdistans på tisdagen och klassisk distans på onsdagen.

Täbys Johan Lindahl har till exempel varit trea båda dagarna och på klassisk distans hette överlägsne segraren Mikael Kristensson, Torfinn. Ingen av de båda ingår i den ursprungliga landslagsgruppen.

För dalahoppen, herrkaptenens namne Martin Johansson, IFK Mora och Dalaportens Ulf Troeng, har det inte gått lika bra. Martin bör, efter en sjunde- och en fjärdeplats, ligga rätt så bra till för JVM. Men Ulf Troeng var nia på kortdistans och 13 på klassiskt.

- Han har inte alls gått bra de här båda dagarna, säger herrkapten Johansson. Men samtidigt vet vi sedan tidigare vilken kapacitet Ulf normalt har. Så borta ur resonemanget bland de tio vi nu funderar mellan är han inte.

På damsidan är dalachanserna till JVM-deltagande dock lika med noll. Bäst av dalatjejerna gick OK Kåres Eva Tiselius, som blev 19:e tjej på kortdistans och 21:a på klassisk distans.

I dag på förmiddagen offentliggörs JVM-laget.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons