Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tungt för Jenny Kallur

Annons

Jenny Kallur, Falu IK, hade det tungt när hon sprang 100 meter häck i holländska Hengelo.

Jenny sprang in på blygsamma 13,70, låt vara i en sekundmeters motvind, men tiden är ändå tre tiondelar sämre än hennes tid i seriematchen för en vecka sedan.

- Det är inget direkt jag kan peka på som var dåligt, det gick halvsegt hela loppet. Jag har problem med stegfrekvensen mellan häckarna och då blir det inte bättre av att det blåser så pass mycket motvind som det gjorde, säger Jenny.

En svensk som gladde i Hengelo var hinderlöparen Henrik Skoog. För första gången i karriären sprang Henrik 3 000 meter hinder under 8.30 och med tiden 8.29,62 gick han också under VM-kvalgränsen.

Klüft slog

nytt rekord

friidrott/

GÖTZIZ, ÖSTERRIKE.

u Mångkamparen Carolina Klüft förbättrade sitt egna svenska rekord med 60 poäng vid tävlingar i österrikiska Götziz.

Efter 45.34 i spjut hade hon fortfarande två pluspoäng på sin svenska rekordserie från EM i fjol. Då avslutade ''Carro'' med måttliga 2.17,99 på 800 m, så rekordchansen nu var stor. Och med 2.13,85 blev rekordförbättringen sammanlagt hela 60 poäng, och det nya rekordet är därmed 6 602 poäng.

- Det kändes som det var en stabil mångkamp och det var verkligen en kul tävling, sade Klüft efter det att hon sprungit i mål i den sista grenen 800 meter.

Marginalen till tvåan Austra Skujyte, Litauen, blev hela 389 poäng. (TT)

Thörnblad

över 2,27

friidrott/STOCKHOLM.

u 18-årige höjdhoppstalangen Linus Thörnblad från IFK Lund hoppade personbästa 2,27 vid Kilsspelen som avgjordes på söndagen. Han var även nära att klara sitt andra försök på 2,30, som för övrigt är A-kvalgränsen inför sommarens senior-VM i Paris. (TT)

TT

Mer läsning

Annons