Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tungt för Ingrid

Annons

- Jag får aldrig göra det som jag vill, sa Ingrid och bara skakade på huvudet. Hon satte sig sedan ner på stadionområdet och snabbt kom klubbkompisen Sofia Bleckur fram och försökte trösta.

Nu är skidlivet inte roligt för Ingrid Vikman, som ville så mycket, men kunde bara konstatera att det mesta gått i kras under detta JVM.

Efter tisdagens miss på den in ledande distansen, då vätskan under loppet orsakade kaos i magen och ras i resultatlistan, fanns i går stora förhoppningar på snabb revansch.

Det började bra. Ingrid Vikman öppnade hårt och fick beskedet att hon låg sexa efter 1,5 kilometer. Men sedan var det godnatt.

I de följande uppförsbackarna fick jag kramp i skenbenet. Det gjorde riktigt ont, berättar Ingrid, som mot slutet av banan inte kunde hålla det tempo som krävdes en bra placering.

Inte undra på att hennes besvikelse var stor efter loppet.

- Det är så tråkigt. Jag vill så mycket, men det låser sig.

Faktum är att det mesta varit motigt för Ingrid denna säsong. Bland annat fick hon influensa i jul, vilket innebar ett tungt avbrott i uppbyggnadsarbetet.

- Jo, det har varit en hackig och konstig säsong. Men blir fundersam, Men nu är det viktigt att tänka framåt. Snart är det ett nytt lopp, säger Ingrid, som alltså redan tänker på lördagens sprinttävling.

- I dag orkade jag i alla fall i 1,5 kilometer. Då kanske det kan gå bra på sprinten, säger Ingrid i ett försök att vara positiv.

Klubbkompisen Sofia Bleckur hade det lika jobbigt i går. På stumma ben åkte hon om på en 27:e plats.

- Jag blev stum och stressad i åkningen. Under loppet försökte jag tänka att ta det lugnt och åka avslappnat. Men det gick inte. Nej, detta var inte alls bra, suckar Sofia Bleckur.

Falutjejen Maria Gräfnings gjorde JVM-debut och kom 44:a

- Det var segt och det kändes att det var länge sedan man tävlande. Jag försökte verkligen få fart på åkningen, men blev stum. Men annars var det kul att få åka ett JVM, sa Maria Gräfnings efter loppet.

Kristin Rönnestrand blev bästa svenska med en 16:e plats.

Tre ryskor tog medaljerna med Irina Artemova i topp.

De svenska herrarna hade det lika jobbigt. Bäste svensk blev Gunnar Hammarberg på 15:e plats. Vann gjorde tysken Franz Göring.

ANDERS HANSSON

Mer läsning

Annons