Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tungt fall för Mittdalarna

Annons

För laget som ingen trodde på innan seriestarten har målet hela tiden vara att säkra nytt division 1-kontrakt. Men nu är målsättningen höjd, till att vara bland de tre bästa och därmed få spela i allsvenskan i höst.

-Det är det viktiga nu, säger Magnus Lindström.

Han kan ändå inte låta bli att konstatera att AIK i sina två kommande matcher möter topplagen Eskil och Swithiod, med klar risk för poängtapp. Detta medan Mittdalarna på onsdag möter jumbon Djurgården hemma i Ludvika sporthall och därefter spelar borta mot Tyresö, trea från botten.

-Det är väl farligt att säga, men vi ska klara att ta fyra poäng i de matcherna.

Då kan Magnus Lindströms gäng mycket väl vara i serietopp igen och på spåret mot kvalspel till elitserien senare i vår.

Men just nu är det alltså AIK som toppar serien, efter att laget hemma i Solnahallen ryckte ifrån Mittdalarna i första halvlek.

-Vi ledde med 9-7, men sedan fattade vi en del felaktiga beslut och de kunde kontra in några enkla bollar, säger Magnus Lindström.

Därmed hade AIK några måls ledning med sig en bit in i andra halvlek.

-Sedan höll vi på att komma ikapp, var uppe i 21-22 och 23-24. Men då brände vi frilägen och där tappade vi chansen till poäng.

Att det till slut blev så pass stor AIK-seger förklarar Magnus Lindström med att Mittdalarna spelade på chans i slutet, för att om möjligt komma ikapp.

-Vi var tvunga att försöka, men det höll inte.

Mycket bra i Mittdalarnas lag var Erik Andersson. Även inhoppande målvakten Jörgen Ohlsson skötte sig med den äran.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons